Cine este pilotul care a murit la Baza 86 Borcea, după ce un Mig s-a prăbușit FOTO

Autor: Cristian Blanuta
Publicat: 07/07/2018 | 15:11

Tragedie la Baza 86 Borcea, unde un Mig s-a prăbușit, iar pilotul acestuia și-a pierdut viața. Marian Rotaru este pilotul care a decedat în urma prăbușirii avionului. El era căsătorit cu Elena, iar cei doi au un copil.

Un avion de tip MIG s-a prăbuşit în timpul demonstraţiilor de Ziua Porţilor Deschise.

Accidentul a avut loc la de Ziua Porţilor Deschise, unde erau aproximativ 4.000 de oameni în public în momentul prăbuşirii. Imediat după incident s-a auzit o explozie puternică.

Avionul de vânătoare s-a prăbușit în județul Călărași, iar pilotul s-a catapultat.La locul producerii accidentului erau câteva mii de oameni care participau la o demonstrație, cu ocazia Ziua Porților Deschise.

„Mesajul este cel pe care putem să-l dăm în momentul de față. În primul rând ne gândim la pilotul care operează acest avion, să vedem care e starea pilotului. Este primul lucru la care ne gândim în momentul de față. După accea o să ne gândim și la alte detalii. Vă spun cu toată responsabilitatea: aparatele de zbor ale forțelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcționare, nu e cazul să facem speculații în momentul de față”, declara, imediat după accident, ministrul Apărării, Mihai Fifor.