vadim

Claudiu Florică, cel care l-a denunţat pe Dorin Cocoş la DNA în celebrul dosar “Microsoft” şi care a scăpat astfel de urmărirea penală, s-a instalat în vila în care se afla sediul PRM, condus de Corneliu Vadim Tudor.

Antena 3 a prezentat, joi seara, imagini cu sforarul din dosarul Microsoft în vila din centrul Capitalei. Îmbrăcat într-o cămaşă albă, Claudiu Florică se află pe balconul vilei în care Vadim Tudor a avut sediul până înainte de moarte. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii pe care Mihai Gâdea o prezintă.
În rechizitoriul în urma căruia Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru, Gheorghe Ştefan şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată, procurorii DNA au arătat că se clasează cauza faţă de Dinu Pescariu şi Claudiu Florica în cazul mai multor fapte de corupţie pentru care aceştia au fost iniţial cercetaţi în dosarul "Microsoft".

Claudiu Florică, filmat în vila în care Vadim Tudor a avut biroul
Claudiu Florică, filmat în vila în care Vadim Tudor a avut biroul
Astfel, cei doi au scăpat de urmărirea penală pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Motivul pentru care anchetatorii au decis clasarea cauzei este acela că cei doi au fost martori denunţători şi le-au spus procurorilor, încă de la începutul anchetei, faptele pe care le-au comis în trecut.
Aceasta este vila in cauză, estimată la aproximativ 4.000.000 de euro
Aceasta este vila in cauză, estimată la aproximativ 4.000.000 de euro
Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica şi Dinu Pescariu pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor şi Societăţii Informaţionale.

foto: Antena 3

Evacuare cu scandal
Sediul Partidului România Mare a devenit, în 2011, arenă de circ. Când a dat cu ochii de autorităţile sosite să-l gonească din clădirea retrocedată, liderul Corneliu Vadim Tudor a pornit războiul. Executorul judecătoresc a schimbat încuietorile de la intrarea în sediul Partidului România Mare şi a început inventarierea bunurilor. Clădirea din strada Emile Zola numărul 2 a fost evacuată, în ciuda protestelor liderilor PRM.

B.G.
 

Citeste despre:claudiu florica microsoft, vila vadim tudor proprietar


Share On Facebook