Coada avionul AirAsia prabusit in largul Indoneziei a fost gasita in Marea Java

Publicat: 07/01/2015 | 09:58
Coada avionul AirAsia prabusit in largul Indoneziei a fost gasita in Marea Java

Coada avionului AirAsia, care s-a prăbuşit în largul Indoneziei la 28 decembrie, a fost găsită în Marea Java, a anunţat miercuri directorul Agenţiei naţionale de căutare şi salvare, în cea de-a 11-la zi a operaţiunilor.

Această descoperire ar putea fi un pas înainte în căutări, în măsură în care coada avionului conţine de obicei cutiile negre, cruciale pentru stabilirea cauzelor prăbuşirii avionului Airbus A320-200 cu 162 de persoane la bord.”Am reuşit să recuperăm o parte din avion, ceea ce era obiectivul nostru”, le-a declarat Bambang Soelistyo jurnaliştilor la Jakarta. „A fost găsită coada avionului”, a precizat el.

avion

Avionul a dispărut de pe radare la scurt timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore, după ce s-a confruntat cu nori foarte ameninţători. În pofida operaţiunilor de căutare de mare amploare întreprinse de Indonezia cu ajutorul altor ţări precum Franţa, Statele Unite şi Rusia, s-au înregistrat puţine progrese până în prezent din cauza vremii nefavorabile, potrivit autorităţilor indoneziene. Oficialii indonezieni declaraseră anterior că au găsit cinci părţi mari din avion, fără a preciza despre ce elemente este vorba.

Autorităţile indoneziene suspectează Air Asia Indonesia, filiala companiei malaysiene AirAsia, că a folosit un culoar de zbor fără autorizaţie. Companiei i s-a suspendat săptămâna trecută autorizaţia de a folosi culoarul Surabaya-Singapore până la încheierea anchetei, potrivit Mediafax.ro.