Codin Maticiuc, destăinuiri emoționante despre biserica în care și-a creștinat fetița: „Minunile există”

Publicat: 25/06/2019 | 20:33

Zilele trecute Codin Maticiuc a trecut prin cele mai emoționante momente din viața lui. Și-a creștinat fetița în biserica pe care tatăl său a construit-o. Evenimentul a fost unul restrâns, de parte de ochii curioșilor.

Botezul Smarandei a avut loc sâmbătă în lăcașul de cult ridicat chiar de tatăl lui Codin: biserica Sfântul Ilie din cartierul Titan, iar astăzi, cum cere tradiția, scalda după botez. Micuței Smarada i s-a făcut băița sub privirile emoționate ale tăticului său care a filmat tot momentul.

Pe Codin Maticiuc îl leagă foarte multe amintiri legate de biserica unde și-a botezat fetița și a dorit să împărtășească aceste lucruri și cu fanii săi.

„Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost să fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi. Tatăl meu i-a îndeplinit această dorința și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus să construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, să angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces. Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit. A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur să ridice o biserică. (…) Au făcut împreună câteva dependințe în jurul bisericii în scop strict social. (…)

Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tată nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tată i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil (…). Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașa la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu că a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu.”, a scris Codin Maticiuc, pe Facebook.

Citește și...