Home » Exclusiv » Combinația Inițiativa 2035 – România fără tutun

Combinația Inițiativa 2035 – România fără tutun

De: M.B., M.S. 04/09/2019 | 22:58

Campania anti-tutun nu se desfășoară numai ”la vedere”, conform declarațiilor publice, iar culisele întregii afaceri – care derulează sume uriașe – ascund informații de importanță vitală. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă oferă – în exclusivitate, ca de fiecare dată – o imagine de ansamblu a întregului scenariu. Interesele personale sunt puse mai presus de elegantele declarații oficiale, iar în toată această ”luptă” permanentă, derulată pe toate fronturile media, sunt prezente personaje-cheie. ”Cruciada”, de altfel, este în plină desfășurare, numai că totul depinde de care parte a baricadei te afli. Iar recompensele sunt pe măsură. (CITEȘTE ȘI: INFORMAȚII-ȘOC DIN ANCHETA CRIMELOR DIN CARACAL. TREI PERSOANE AR FI FOST AGRESATE DE GHEORGHE DINCĂ)

”Cruciada” declanșată – în spațiul public din România – împotriva tutunului și a fumătorilor ascunde interese pe care niciuna dintre ”vocile anti-fumat” nu le declară, așa cum ar fi normal. Și nu doar că nu le declară si nu le recunoaște, dar încearcă să le și mascheze în spatele unor sloganuri populiste. Una dintre aceste voci importante care susține ”cruciada anti-tutun” este Ramona Maria Brad, supranumită ”Doamna Anti-fumat”. (VEZI AICI: ANCHETĂ LA IPJ DOLJ DUPĂ CE UN SUSPECT AR FI FOST BĂTUT ÎN MAȘINA POLIȚIEI. ANTERIOR, BĂRBATUL AR FI AGRESAT UN POLIȚIST)

Începând din anul 2016, Ramona Maria Brad a declarat război tutunului. A militat pentru interzicerea fumatului în spații publice, iar, de curând, a adus în discuție și necesitatea introducerii unei legi care să interzisă publicitatea la țigări (inclusiv cele electronice). Ca propagandă, mesajele pe care Ramona Brad le dispersează în spațiul public au o aparentă legitimitate. Numai că trecutul Ramonei Brad arată că – la un moment dat – s-a intersectat (profitabil) cu interesele unei companii care comercializează produse… alternative fumatului. Practic, vorbim despre o companie care face bani foarte mulți tocmai… prin cei care se lasă de fumat. Ne referim aici la interesele Pfizer România, interese pe care le vom detalia în cele ce urmează.

Afacerile în zona PR & consultanță

Ramona Maria Brad este – din luna iulie a anului 2016 – directorul proiectului „Iniţiativa 2035 – România fără Tutun”. A luptat pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice (restaurante, baruri, cafenele, cluburi etc.), iar din mai 2018 a devenit și director al proiectului ”Copil Iubit la Bord”, în cadrul Fundației Crucea Albă. La nivel declarativ, ”Inițiativa 2035 – România fără Tutun” este susținută financiar de Bloomberg Philanthropies și Campaign for Tobacco – Free Kids. În umbra acestor ONG-uri – patronate de ”Doamna Anti-fumat” – am descoperit însă și alte interese nedeclarate. (NU RATA: UN MARTOR DĂ ANCHETA DIN CARACAL PESTE CAP: „ALEXANDRA NU ESTE OMORÂTĂ. ERAU TREI MAȘINI…”)

La prima vedere, Ramona Maria Brad militează, clar, pentru o Românie sănătoasă, lipsită de vicii, asta dacă ținem cont în ce proiecte a fost și este implicată. Dar lucrurile se complică. Anterior ocupării acestor poziții-cheie, Ramona Brad a administrat  două firme specializate în consultanță și PR. Este vorba despre ”Clearpoint Communication Associates” (înființată în București, firmă pe care a deținut-o, inițial, 50-50% cu Adriana Nicoleta Barbu) și ”Advisory Point” (în aceasta din urmă fiind asociată cu soțul ei, Alin Popescu). Acestea sunt firmele care – până când Ramona Brad a intrat în ”războiul împotriva tutunului” – i-au adus venituri substanțiale ”Doamnei Anti-fumat”.

Pentru a avea un tablou complet, volumul de afaceri al celor două companii – fiecare cu câte un singur angajat – a ”explodat” începând cu 2012 și până în 2019, atunci când Ramona Brad le-a suprimat activitatea. S-a speculat că motivul acestei decizii a fost ștergerea urmelor unor contracte, cum ar fi și cel cu Pfizer. Vorbim aici de cifre de afaceri – cumulat – de aproximativ 500.000 €. Și asta doar pentru aceste firme de PR, care nici măcar nu înregistrau o activitate intensă. (CITEȘTE ȘI: CĂLIN GEAMBAȘU, ÎN RĂZBOI CU LOGODNICA PENTRU A-ȘI CÂȘTIGA FIUL ÎN INSTANȚĂ)

Ramona Maria Brad, vârf de lance în campania anti-fumat

Proiecte cu Pfizer România, unul dintre beneficiarii principali ai distrugerii industriei fumatului

Pornind pe firul afacerilor derulate de cele două firme, sursele CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, ne informează că, printre clienții firmelor deținute de directorul proiectului „Iniţiativa 2035 – România fără Tutun”, s-a aflat și gigantul Pfizer. De altfel, un client foarte important, ținând cont de evidențele fiscale. Mai exact, investigațiile noastre au scos la iveală faptul că firma ”Clearpoint Communication Associates” a desfășurat un contract ”gras” cu filiala din România a Pfizer. Este vorba despre o companie care, sub sloganul ”Lucrăm împreună pentru o lume mai sănătoasă”, înregistrează profituri… superbe din comercializarea unor produse alternative fumatului. Documentele financiare arată, astfel, că între anii 2014 și 2017 ”Pfizer” a virat în conturile firmei Ramonei Maria Brad – ”Doamna Anti-fumat” – aproximativ 130.000 euro. Totul ”pe față”. (VEZI ȘI: FLORIN SALAM RUPE TĂCEREA DUPĂ UN TRATAMENT ÎN SECRET LA VIENA)

Surpriză! Între timp, ”Clearpoint Communication Associates” și-a încetat activitatea, semn că (poate) Ramona Brad a fost conștientă de ”jocul”… la două capete și a încercat să se desprindă de trecut. Varianta 2 – Pfizer a realizat că joacă periculos, pe teritoriul unui stat străin care nu privește cu ochi buni aceste acțiuni ce pot duce la scoaterea din joc a unor mari contribuabili. Fiecare stat are grijă de contribuabilii săi, aceștia fiind, în ultimă instanță, motorul economiei. Companiile de tigări virează, anual – în total – peste un miliard de euro la bugetul de stat. (NU RATA: CUNOSCUTUL MANELIST A FOST TÂLHĂRIT CU UN BRICEAG LA O NUNTĂ)

Pfizer, lobby împotriva tutunului

Vrem, nu vrem, apare o contradicție evidentă între directoarea unui proiect care militează pentru sănătate și o viață curată din toate punctele de vedere și, pe de altă parte, femeia de afaceri care derulează contracte și este apărătoarea unei companii interesate să diminueze piața tutunului pentru a prospera afacerile – cu produse care conțin nicotină – din portofoliul propriu.

Concret, Pfizer derulează acțiuni de lobby împotriva tutunului și țigaretelor electronice, încurajând românii să folosească produse cu nicotină (plasturi sau spray-uri) pe care chiar compania le-a introdus pe piața medicamentelor. Iar ”paravanul”  în spatele căruia Pfizer a finanțat această campanie a dat și rezultate. Astfel, unii se gândesc că, de ce nu?, poate în schimbul contractelor cu Ramona Brad, compania a reușit să introducă în România una dintre cele mai aspre legi împotriva fumatului. Și nu aici este capătul ”Cruciadei”. Căci Pfizer, prin vocea Ramonei Brad, cere, mai nou, și eliminarea țigărilor electronice! (CITEȘTE ȘI: SOȚUL BIANCĂI DRĂGUȘANU, EXECUTAT SILIT DE ANAF PENTRU 1.000 € + CE A SUSȚINUT, ÎN INSTANȚĂ, CA SĂ-I FIE ȘTEARSĂ DATORIA)

Noua ”țintă” a “Doamnei Anti-fumat”

Probabil, noua imagine pe care și-o creează acum Ramona Brad este mult mai profitabilă de vreme ce a abandonat vechile afaceri. E suficient să luăm în calcul faptul că, dincolo de finanțările primite, este invitată (desigur și remunerată) la seminarii care care au ca subiect chiar lupta împotriva tutunului, atât în Belgia, Elveția sau Grecia, dar și Bosnia Herțegovina, plus Republica Moldova. (VEZI ȘI: MILIONARUL IRINEL COLUMBEANU I-A DESCHIS PROCES FOSTEI SOȚII! E VORBA DESPRE…)

În acest context, Ramona Brad (cu sprijinul unui deputat USR) a inițiat legea care ar limita publicitatea la tutun. Textul propus se referă și la țigările electronice. În ajutorul său, fosta PR-iță susține că o asemenea lege ar reduce consumul de țigări cu până la 23%. De ce nu 11%, 53% sau 100%, nu știm, neavând habar de asta nici cei care susțin legea. Nu există nicio garanție, din acest punct de vedere, iar un studiu pe piața din România încă nu a fost realizat. (CITEȘTE ȘI: SCANDAL URIAȘ! DENISE RIFAI ÎL DĂ ÎN JUDECATĂ PE MIRCEA BADEA)

Interesele ascunse, așa cum este cazul Pfizer, sunt însă mai puternice decât orice alt studiu. Și nu doar Pfizer ar intra în categoria clienților pe care Ramona Brad îi slujește indirect și cărora le reprezintă (mascat) interesele comerciale, ci identificăm și alte companii farmaceutice. Pe aceeași schemă – devoalată în cazul Pfizer – au fost apărate și interesele ”Lundbeck Export A/S”. Este vorba despre o companie farmaceutică daneză specializată în medicamente pentru boli ale creierului. Iar din conturile acestei companii au fost transferați către afacerile ”Doamnei Anti-fumat” aproximativ 45.000 €.

De fapt, este vorba de bani care – sustin initiați ai pieței si ai acestor dedesubturi -, sub aparența unor contracte de PR, se regăsesc în ”sonoritatea” cu care se militează împotriva tutunului în România și îi ajută, implicit, pe finanțatorii săi. Cei care, astfel, ”produc” sute de milioane de euro omorându-și, prin aceste ONG-uri… concurența. ( NU RATA: FIICA LUI GHEORGHE DINCĂ, DECLARAȚII HALUCINANTE: “ANCHETATORII NU NE-AU LĂSAT SĂ INTRĂM ÎN CURTE! PRACTIC…”)

Drept la replică d-nei Ramona Maria Brad

Am primit la redactie o solicitare de a acorda dreptul la replica din partea d-nei RAMONA-MARIA BRAD, careia ii dam curs mai jos:

lntrucat articolele publicate privitoare la subsemnata contin informatii ce nu corespund realitatii, doresc prin prezenta sa clarific o serie de aspecte :
Astfel,
a. Sursele de finantare ale Initiativei 2035 Fara Tutun, demarata in luna iulie a anului 2016, sunt disponibile de la debutul initiativei pe site-ul acesteia, pe pagina de socializare si in toate declaratiile publice, nu au si nici nu au avut vreodata vreun fel de legatura cu nici o companie comerciala.
b. Articolele publicate de catre Dvs realizeaza un amestec vadit tendentios intre activitatea legala de consultanta a subsemnatei anterioara sau paralela cu Proiectul ,,lnitiativa 2035 – Romania fara Tutun”, cu intentia evidenta de a discredita Proiectul curent.
c. De asemenea, articolele insinueaza aspecte eronate legate de sume de consultanta din prezentari internationale pentru care nu prezentati nici un fel de dovada aferenta. Mentionez aici ca prezentarile in intalniri si simpozioane la nivel international in cadrul comunitatii care activeaza in combaterea consumului de tutun nu sunt si nu au fost veodata remunerate.
d. Articolele prezinta un amestec incoerent si tendentios intre activitatea firmei de consultanta in care sunt co-administrator inca din anul 2015 si activitatile unei firme suspendate ca activitate. Mentionez ca nu exista si nu a existat nici un fel delegatura comerciala intre firma de consultanta in care sunt co-administrator si vreo companie farmaceutica din Romania sau din strainatate. De asemenea, articolele vehiculeaza sume de cifre de afaceri pentru firma in care am derulat anterior consultanta atribuindu-le integral unei singure activitati si unei singure companii comerciale, ceea ce denota, din nou, intentia vadita de inducere in eroare a cititorului si de denigrare a activitatii curente.
RAMONA-MARIA BRAD

Drept la replică Pfizer

Publicăm alăturat (în facsimil) notificarea transmisă de Pfizer asupra articolului publicat la data de 04.09.2019.

Parteneri
EXCLUSIV: Lovitură cumplită pentru TOATĂ România! S-a aflat abia acum ce s-a întâmplat
EXCLUSIV: Lovitură cumplită pentru TOATĂ România! S-a aflat abia acum ce s-a întâmplat
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
DOLIU în televiziune şi în ţară! Prezentatoarea s-a SPÂNZURAT: ultimul mesaj e cutremurător
DOLIU în televiziune şi în ţară! Prezentatoarea s-a SPÂNZURAT: ultimul mesaj e cutremurător
 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
ULTIMA ORĂ: Klaus Iohannis, la Spitalul de Urgență din Capitală
ULTIMA ORĂ: Klaus Iohannis, la Spitalul de Urgență din Capitală
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți o cred
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
Loredana Groza, imagine HORROR la TV. Fanii au avut un ȘOC: ce detaliu halucinant s-a văzut pe chipul ei
Loredana Groza, imagine HORROR la TV. Fanii au avut un ȘOC: ce detaliu halucinant s-a...
— > Ce a facut un copil la 5 secunde dupa ce s-a nascut. Gestul lui a ajuns in Cartea Recordurilor. FOTO
— > Ce a facut un copil la 5 secunde dupa ce s-a nascut. Gestul...
Breaking News. COVID-19. Cazuri noi mai puține, dar mulți morți și internați la ATI
Breaking News. COVID-19. Cazuri noi mai puține, dar mulți morți și internați la ATI
A murit! România mai pierde o mare valoare: ”L-a găsit în pat. A făcut infarct!”
A murit! România mai pierde o mare valoare: ”L-a găsit în pat. A făcut infarct!”
Anamaria Prodan are COVID! Impresara a ajuns pe mâna medicilor. De unde a luat virusul: „Chiar în ziua în care copiii au venit...”
Anamaria Prodan are COVID! Impresara a ajuns pe mâna medicilor. De unde a luat virusul:...
A murit un mare actor! Este tragedie în lumea întreagă
A murit un mare actor! Este tragedie în lumea întreagă
O mare companie a plecat din România! Şi-a vândut întreaga afacere. Tranzacţie de aproape 1 miliard de euro
O mare companie a plecat din România! Şi-a vândut întreaga afacere. Tranzacţie de aproape 1...
Cercetătorii confirmă! Asta schimbă complet lupta cu pandemia. Totul depinde de un cățel
Cercetătorii confirmă! Asta schimbă complet lupta cu pandemia. Totul depinde de un cățel
Ultima oră! Medicii au făcut anunțul despre Gheorghe Visu! Din păcate..
Ultima oră! Medicii au făcut anunțul despre Gheorghe Visu! Din păcate..
OMFG! Ce a putut să spună Simona Halep despre Gică Hagi: ”Nu o să pot să fac asta”
OMFG! Ce a putut să spună Simona Halep despre Gică Hagi: ”Nu o să pot...
Serena Williams a lansat  o ediţie limitată de cadouri personalizate şi misterioase. Ce poţi primi
Serena Williams a lansat o ediţie limitată de cadouri personalizate şi misterioase. Ce poţi primi
Vine o săptămână plină de surprize! Horoscop Minerva 30 noiembrie-6 decembrie
Vine o săptămână plină de surprize! Horoscop Minerva 30 noiembrie-6 decembrie
Pepe, după ce a aflat despre amantul Ralucăi Pastramă: „Fierbe tot sângele-n mine când stiu ca iubești alt bărbat”
Pepe, după ce a aflat despre amantul Ralucăi Pastramă: „Fierbe tot sângele-n mine când stiu...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
Ultima ora: Un meteorit a traversat atmosfera si a EXPLODAT deasupra unuia dintre marile orase ale lumii! TOTUL a fost filmat! Ce se intampla
Ultima ora: Un meteorit a traversat atmosfera si a EXPLODAT deasupra unuia dintre marile orase...
Ce se întâmplă în
Ce se întâmplă în "Brigada plăcerii" a lui Kim Jong Un. Cele mai frumoase tinere,...
Ioan Niculae, infectat cu Covid-19! Milionarul ar fi în stare critică!
Ioan Niculae, infectat cu Covid-19! Milionarul ar fi în stare critică!
Domeniile care explodează în pandemie. Toate companiile caută asta
Domeniile care explodează în pandemie. Toate companiile caută asta
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a schimbat toată viaţa, iar acum este responsabilă de dezvoltarea globală a unui produs folosit zilnic şi în România
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Klaus Iohannis, avertisment dur pentru români: ”Dacă nu respectăm regulile, vom avea restricții suplimentare”
Klaus Iohannis, avertisment dur pentru români: ”Dacă nu respectăm regulile, vom avea restricții suplimentare”
Anamaria Prodan, în stare gravă din cauza coronavirsului! Ce spun medicii de la Balș
Anamaria Prodan, în stare gravă din cauza coronavirsului! Ce spun medicii de la Balș
Exclusiv. Ce se întâmplă în aceste momente cu Anamaria Prodan. Dezvăluiri făcute de o persoană apropiată
Exclusiv. Ce se întâmplă în aceste momente cu Anamaria Prodan. Dezvăluiri făcute de o persoană...
Cine este tânărul care își bate joc de Poliția Română? Beizadeaua a lovit cu mașina un polițist iar acum încearcă să mușamalizeze totul
Cine este tânărul care își bate joc de Poliția Română? Beizadeaua a lovit cu mașina...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a fost infidelă: ”Este cea mai…” Se pedepsește GRAV
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
Rares Neamtu, unul din “jurnalistii independenti” din Iasi a fost 12 ani membru PSD!
Rares Neamtu, unul din “jurnalistii independenti” din Iasi a fost 12 ani membru PSD!
Irinel Columbeanu, roast de zile mari la IUmor! Fostul milionar și-a ironizat propriul faliment!
Irinel Columbeanu, roast de zile mari la IUmor! Fostul milionar și-a ironizat propriul faliment!