Concluzie şocantă în cazul bebeluşului de la Iaşi, care a murit la botez!

Publicat: 19/09/2017 | 11:57

Cazul bebeluşului de doar două luni din comuna Ciurea, care a murit la sfârşitul săptămânii trecute, după botez, a şocat o ţară întreagă. S-a deschis o anchetă amplă pentru a stabili condiţiile în care s-a produs teribila tragedie.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că, în urma efectuării necropsiei bebeluşului, mort după botez, a fost stabilit că micuţul a făcut stop cardiorespirator, după ce s-ar fi înecat cu lapte.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că slujba de botez s-a desfăşurat normal şi că preotul nu a făcut niciun gest neobişnuit, potrivit Kanal D.

Marin Timofte, vicarul administradiv al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţine că atât slujba, cât şi gestul scufundării copilului au fost la fel cum sunt de fiecare daă şi că bebeluşul a plâns, că a fost legănat şi i-a fost dată o suzetă. Preotul care a oficiat slujba de creştinare a micuţului a acordat primele declaraţii vicarului administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

L-am întrebat pe preot dacă ia în calcul totuţi posibilitatea ca la momentul scufundării în apă, copilul să fi înghiţit apa şi el a exclus total. La spital am înţeles că s-a găsit lapte în gura copilului. Preotul nu ştie ce ar fi putut duce la deces, era foarte afectat de tot ce s-a întâmplat. El, după ce încheiase slujba, era în Sfântul Altar când a auzit în biserică agitaţie, atunci s-a întors şi împreună cu tată copilului au aplicat primele manevre de resuscitare până a venit salvarea”, a declarat Marian Timofte.

Cu toate acestea, potrivit INML Iaşi, nu se poate stabili cu exactitate motivul morţii. Rezultatele necropsiei nu au arătat nimic neobişnuit. Totuşi, medicii vor efectua un examen microscopic, dar rezultatele sale vor fi făcute publice de-abia peste aproximativ două luni.

„Medicul legist nu a văzut nimic la analiza macroscopică. Până la acest moment, nu se poate preciza cu exactitate cauza decesului”, a precizat dr. Diana Bulgaru, directorul IML Iaşi.

 

 

Angie Voicu