Conducerea IPJ Constanţa, demisă după hora care a avut loc în staţiunea Mamaia. Comunicatul oficial

Publicat: 02/07/2020 | 15:03
Conducerea IPJ Constanţa, demisă după hora care a avut loc în staţiunea Mamaia. Comunicatul oficial

Șefului IPJ Constanța a fost demis după ce în mediul online au apărut imagini cu zeci de turişti în timp ce dansau hora, în staţiunea Mamaia, fără a ține cont de regulile de distanțare socială impuse de autorități.

VEZI AICI: ÎNCĂ UN CAZ DE CORONAVIRUS ÎN SISTEMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN IAȘI. ESTE VORBA DE O PROFESOARĂ

Şefului IPJ Constanţa împlinise deja vârsta standard de pensionare, dar menținerea sa în serviciu a fost întreruptă.

O comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în stațiunea Mamaia, de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Poliția Stațiunii Mamaia. În urma analizei situației constatate s-au dispus următoarele: cu data de 30 iunie 2020, șefului I.P.J Constanța i-a fost întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare, iar cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului șefului I.P.J Constanța pe linie de ordine publică„, a anunțat IGPR prin intermediul unui comunicat.

De la 1 iulie, comisarul-șef de poliție Glugă Constantin Adrian a fost numir să îndeplinească, pentru de 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Ce s-a întâmplat la Mamaia

În urmă cu aproximativ două săptămâni, sute de turiști s-au prins într-o horă, în zona cazinou Mamaia, în fața unui local de unde răsuna muzică de petrecere.

NU RATA: ÎNCĂ DOUĂ CAZURI DE CORONAVIRUS ÎNAINTE DE EVALUAREA NAȚIONALĂ. ESTE VORBA DE O PROFESOARĂ ȘI UN ELEV, AMBII DIN IAȘI

Oameni nu purtau deloc măști și stăteau aproape unii de alții. Mai mult, se țineau și de mâini. În zonă, nu era prezent niciun polițist care să intervină și să le atragă atenția că România este încă în stare de alertă.