Încă un caz de coronavirus în sistemul de învățământ din Iași. Este vorba de o profesoară

Publicat: 21/06/2020 | 10:23
Încă un caz de coronavirus în sistemul de învățământ din Iași. Este vorba de o profesoară

O profesoară din Iași, care preda la colegiul Richard Wurmbrand a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Cadrul didactic făcea parte din colectivul centrului de Evaluare Națională nr. 3 de la Liceul Sanitar Iași.

CITEȘTE ȘI: NOU FOCAR DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA. PESTE 31 DE MUNCITORI DIN BRĂILA, DEPISTAȚI POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS

Profesoara prezenta simptomele specifice Covid-19 încă de marți, iar vineri a fost depistată pozitiv. Ulterior, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva ” din Iași.

NU RATA: ÎNCĂ DOUĂ CAZURI DE CORONAVIRUS ÎNAINTE DE EVALUAREA NAȚIONALĂ. ESTE VORBA DE O PROFESOARĂ ȘI UN ELEV, AMBII DIN IAȘI

DSP a demarat o anchetă epidemiologică în centrul de Evaluare Națională nr. 3 pentra-I depista pe cei care au intat în contact cu profesoara. De precizat că unele cadre didactice au fost singure să-și facă testul pentru coronavirus.

LICITAȚIE. Marcel Vela vrea să-și vândă geaca personalizată de piele, după pandemie

Alte cazuri de coronavirus în Iași

Pe 15 iunie, tot în Iași, un elev de clasa a 8-a și o profesoară au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Femeia este directoare adjunctă la Liceul “Alexandru Ioan Cuza”, iar băiatul este elev la “Vasile Conta”. Au fost demarate anchete epidemiologice la ambele unităţi de învățământ.

NU RATA: MEXICUL, ÎN PLINĂ LUPTĂ CU VIRUSUL COVID-19! AU FOST ÎNREGISTRAT APROXIMATIV 17.000 DE DECESE CAUZATE DE CORONAVIRUS

De precizat că aama copilului de clasa a 8-a este asistentă la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi şi a fost internată săptămâna trecută, după ce s-a infectat cu coronavirus. Tot atunci, alte opt cadre medicale au fost confirmate pozitiv.