Consumul de energie electrică a ajuns la un nivel record. Cât s-a ridicat consumul astăzi

Publicat: 03/07/2019 | 17:11
Consumul de energie electrică a ajuns la un nivel record. Cât s-a ridicat consumul astăzi

Consumul naţional de energie electrică este în creştere, pe fondul temperaturilor ridicate din partea de sud a ţării, depăşind 8.200 de MW miercuri la prânz, România fiind importator de electricitate, potrivit datelor Transelectrica, analizate de AGERPRES.

Astfel, la ora 13:10, consumul se ridica la 8.240 MW, producţia era de 7.960 MW, diferenţa de 281 de MW fiind importată.

În topul surselor de generare a energiei se aflau cele hidro – 37%, cărbune – 22%, nuclear – 15,6%, hidrocarburi – 15,04%, fotovoltaic – 8%, eolian – 0,9%, biomasă – 0,6%.

Preţul energiei pe piaţa spot în România, cu livrare miercuri, este de 60,01 euro pe MWh, la egalitate cu cel din Ungaria şi cu 30% mai mare decât cele din Slovacia şi Cehia – 43,11 euro pe MWh.

Energia cu livrare joi va fi şi mai scumpă în România, respectiv 64,12 euro pe MWh, potrivit datelor publicate de bursa de profil OPCOM.

Astfel, România va fi, joi, cea mai scumpă piaţă din regiune, fiind urmată de Ungaria, cu un preţ de 63,77 euro pe MW, în timp ce preţul în Cehia şi Slovacia va fi de 38,20 euro pe MWh.

Reprezentanţii ISU Alba oferă recomandări locuitorilor pentru prevenirea incendiilor în apartamente. Sunt sfaturi utile ce pot salva vieţi sau preveni pagube importante în locuinţe. Un incendiu poate izbucni foarte uşor, cauzele fiind multiple şi se poate extinde cu o viteză înspăimântătoare. Dacă urmaţi sugestiile şi sfaturile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al judeţului Alba.

În fiecare an mor copii care provoacă incendii cu ajutorul ţigărilor, chibriturilor sau brichetelor, lucruri care nu ar trebui să fie la dispoziţia lor. Păstraţi aceste obiecte în locuri de unde copiii nu le pot lua”.

Citește și...