Românul care deține cel mai scump cartier de vile a aflat că…

Autor: I.D.
Publicat: 12/03/2018 | 23:20

Unul dintre cei mai controversați milionari ai României, proprietar pe o parte din ”Satul Francez”, a avut parte de o primă victorie într-un război dur. Costică Constanda a reușit să oprească cea mai mare executare silită desfășurată până acum în țara noastră, pentru proprietăți de peste 54 de milioane de euro! CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, a aflat detalii!

Devenit cunoscut datorită afacerii ”Parcul Bordei”, Costică Constanda a căzut la pace cu Primăria Capitalei și a renunțat la parc, contra unei despăgubiri. Constanda a primit teren valoros în cel mai scump cartier rezidențial din România, Satul Francez. În plus, s-a ales și cu câteva vile de lux construite acolo, devenind ”stăpânul” unui adevărat Beverly Hills al României!

(CITEȘTE ȘI: Constanda are de primit 165 de milioane de euro)

Fericirea nu a durat prea mult, pentru că o bancă din România l-a executat silit în contul unei datorii de 54 de milioane de euro. Apoi, a început să-i scoată vilele la vânzare. Avocații afaceristului au atacat imediat deciziile, ajungându-se la trei procese!

Așa arată de sus proprietatea lui Costică Constanda
Așa arată de sus proprietatea lui Costică Constanda

Războiul contestațiilor

Mai întâi, afaceristul a pornit două contestații la executare, la Judecătoria Sectorului 1 din Capitală. Procedurile au demarat în vara anului trecut, dar a introdus și o acțiune principală îndreptată împotriva Piraeus Bank. A câștigat-o și pe aceasta, iar banca a atacat decizia la Tribunalul București. Adevărata victorie a lui Constanda a fost însă că a reușit suspendarea primelor două procese până la soluționarea definitivă a acțiunii de la Tribunalul București. Cum aceasta nu a primit încă termen de judecată, Constanda a câștigat timp ca să-și reevalueze opțiunile!

(VEZI ȘI: Cum s-a combinat stăpânul din Beverly Hills al Bucureștiului cu ”țiganca” lui Băsescu)

Constanda, ”falimentat” de biletul la ordin

Războiul a pornit de la un bilet la ordin. Inițial, la cererea Piraeus Bank, magistraţii au hotărât ca bunurile şi conturile milionarului să fie executate. Scopul: recuperarea unei creanţe în cuantum de 53.797.689 de euro! E vorba despre un bilet la ordin din 20 mai 2016 şi care era scadent la 19 mai 2017. Practic, Constanda riscă acum să piardă întreaga avere! La început, executorii i-au scos la licitaţie palatul pe care îl deţinea în zona de Nord a Capitalei, pentru o datorie la Raiffeisen Bank. Au urmat cele 17 vile din Satul Francez, dar războiul nu s-a încheiat.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...