Criminalul-fotograf din Botoșani a cerut să fie lăsat în libertate. Ce au decis magistrații

Publicat: 19/04/2019 | 20:21

Bogdan Ionel, fotograful despre care procurorii au spus în urmă cu un an că a ucis-o pe Petronela Mihalachi, le-a cerut judecătorilor botoșăneni să fie lăsat în libertate. 

Petronela Mihalachi (18 ani) a fost găsită înjunghiată de 32 de ori, în urmă cu un an, într-o pădure de lângă Botoșani. Principalul suspect la acea vreme, Bogdan Ionel (17 ani) și-a recunoscut ulterior fapta, fiind arestat. Procurorii au spus că băiatul își premeditase fapta pentru că îşi luase la el un cuţit atunci când a mers în pădure, împreună cu victima, pentru o şedinţă foto.

În urmă cu o lună, acesta a făcut o cerere prin care le cerea judecătorilor să fie pus în libertate.

Potrivit botosaninews.ro, magistraţii Tribunalului Botoşani au decis:menţine starea de arest preventiv a inculpatului minor Ionel Bogdan, în baza mandatului de arestare preventivă nr.5/UP din 24.04.2018 emis de tribunalul Botoşani, trimis în udecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută la art.188, art.189 alin.1, lit. a, h din Codul Penal, cu aplicarea art.113 alin.3 Cod penal, urmând ca în termen de cel mult 60 de zile să se verifice dacă mai subzistă temeiurile care au determinat menţinerea măsurii arestării preventive.

Criminalul a amenințat că se sinucide

La scurt timp după ce a fost arestat, Bogdan a publicat un mesaj pe Facebook prin care amenința că se sinucide, explicând astfel și motivele care l-ar fi făcut să ucidă.

Vă rog să mă iertaţi…Ştiu că v-am făcut mult rău. Dar cel mai mult ţie, Mihaela. Ţie ţi-am greşit cel mai mult. Sigur o să vă bucuraţi că o să scăpaţi de mine.

Iubire, o să am grijă de tine, de acolo sus. Ştiu că familia a fost împotriva relaţiei noastre, nu au înţeles că ne iubim cu adevărat. Şi iubire, te rog să îţi aduci aminte de mine şi să vii la mormântul meu. Vreau ca să fiu înmormântat, aici. În oraş, ca să fiu cât mai aproape de Mihaela. Sper ca lucrurile de la mine să îţi aducă aminte mereu şi atunci când te uiţi la pozele noastre să îţi aduci aminte de momentele frumoase.

Bia, Victor, şi restul să nu o faceţi pe Mihaela de vină pentru că eu nu am să mai fiu, ea nu are nicio vină. Aveţi grjă de voi şi vă rog să aveţi grijă de Mihaela, mai ales familia mea, pentru că voi v-aţi făcut cea mai greşită părere despre ea. Şi tu, Andreea Codreanu, ca cea mai bună prietenă a ei, nu o lăsa niciodată. Are nevoie de tine.

Şi iubire, îmi pare rău că te părăsesc acum, am să te aştept acolo sus, să fim mereu împreună. Să ştii că te-am iubit şi te iubesc. Mi-aş fi dorit enorm să fii soţia mea, dar asta este, o să ne întâlnim din nou în ceruri. Şi Bia nu cred că ai putut să îmi iei dreptul la fericire şi să îmi spui să mă despart de Mihaela.

Nu ţi-am zis niciodată, dar du-te dracu şi nu te mai băga în viaţa oamenilor. Mi-aş fi dorit să nu am o soră ca tine, o familie ca asta. 

Singura persoană vinovată pentru fapta mea eşti tu, Bianca. Pentru tot ce mi-ai făcut„. 

 

Citește și...