Cum a reacționat Oana, după ce s-a întors în România. Era plecată de 16 ani în Spania

Publicat: 25/12/2019 | 10:17
Cum a reacționat Oana, după ce s-a întors în România. Era plecată de 16 ani în Spania

A plecat de 16 ani din România, motivul fiind acela că familia sa era foarte săracă. Bineînțeles, nu i-a fost ușor, însă a reușit să învețe limba și să se integreze într-o societate cu totul nouă. Oana a luptat din răsputeri pentru a învăța, pentru a munci și pentru a trăi mai bine. A reușit, iar revenirea în România a fost o mare surpriză pentru ea. 

Mama Oanei s-a îmbolnăvit de supărare după ce fiica ei a plecat în Spania. Dar a trăit mereu cu gândul că o va revedea, iar atunci când a vizitat-o pentru prima oară și-a dat seama că are o fiică puternică, decisă să pornească toul de la zero. De Crăciun, Oana a dorit să fie acasă, în sfârșit, alături de familie, însă amintirile nu i-au dat pace și, spune ea ”nu a fost deloc plăcut”.

„M-a dat peste cap total, pentru că nu mă simțeam nici de acolo, nici de aici. Mi-au revenit amintiri, mi-a revenit tot sentimentul ăla: «De ce a trebuit să fie așa?». Nu a fost deloc plăcut. Eram irascibilă, eram aproape agresivă verbal“, a mărturisit Oana pentru libertatea.ro.

Însă a existat și ideea de ”acasă”. În locuința mamei sale miroase a cozonac, a sarmale, a mâncat șorici și piftie. ”Este un sentiment de pe care nu l-am mai simțit de când eam copil”, a scris Oana în mediul online.

”Învinovățeam România, nu mi-a dat nicio șansă”

Oana nu s-a întors acasă timp de trei ani, inițial. Și a spus că nu se simțea pregătită. Mai mult, România a fost o țară care nu i-a acordat nicio șansă, însă s-a realizat în Spania.

„Nu eram pregătită. N-o învinovățeam pe mama, că ea, săraca, făcuse mai mult decât era posibil. Îl învinovățeam pe tata, dar să știi că la un nivel inconștient aveam ceva și cu ea… Știam că a făcut tot ce a putut, dar mie nu-mi fusese de ajuns, eu a trebuit să plec. Învinovățeam România, pentru că era țara care mie nu-mi oferise nici cea mai mică șansă. Iar eu n-am cerut decât să studiez“, a mărturisit Oana, conform sursei citate mai sus. (Citește articolul integral AICI)