Cum arată mormântul Elodiei Ghinescu și ce fotografie a fost lipită în dreptul numelui avocatei

Publicat: 19/08/2019 | 10:24
Cum arată mormântul Elodiei Ghinescu și ce fotografie a fost lipită în dreptul numelui avocatei

Elodia Ghinescu a dispărut de acasă în luna august 2007, însă a fost declarată moartă în februarie 2012. La jumătate de an de la declararea oficială a morții, părinții avocatei i-au făcut un loc de veci în cimitirul din satul argeșean Cândești, acolo unde Elodia și-a petrecut copilăria și adolescența, pe melagurile natale ale mamei sale.

De locul de veci al Elodiei, vizitat des de turiști, se ocupă și preotul parohiei Cândești, Andrei Postu. În vârstă de doar 37 de ani, părintele este foarte apreciat în comunitate, pentru că lucrează cot la cot cu muncitorii la diverse lucrări făcute în incinta cimitirului, implicându-se chiar și în renovarea acoperișului bisericii, potrivit stirilekanald.ro.

Preotul Paltin, rudă cu Emilia Ghinescu, mama Elodiei, a explicat ce s-a întâmplat, în lipsa înhumării propriu zise. Am sfințit sfânta cruce cu agheasmă, știu că familia i-a făcut ulterior și parastas. (…) Cazuri ca acesta nu s-au mai întâmplat nici în țara noastră, nici în întreaga Biserică Ortodoxă Română! Eu cred că este singurul caz din țara noastră de genul acesta, să nu se descopere cadavrul, a povestit la acea vreme preotul.

Citește și...