Home » Exclusiv » Cum funcționa de fapt ”Fabrica de acte false”

Cum funcționa de fapt ”Fabrica de acte false”

De: Lucian Căpraru 30/07/2019 | 23:03

În paralel cu mega-ancheta declanşată de autorităţile române faţă de falsul medic Matteo Politi, procurorii au luat la puricat si instituţia care a emis documentaţia oficială prin care pretinsul doctor a fost acoperit în tot acest timp. Este vorba despre Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti, care a fost scotocită de anchetatori în primăvara acestui an. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii exclusive despre cum funcționa, de fapt, ”Fabrica de acte false”. (VEZI ȘI: MATTEO POLITI A RECUNOSCUT ÎN SFÂRȘIT CE STUDII ARE + DE CE A FOST “ARESTAT” ÎN ANGLIA)

După percheziţii, anchetatorii au descoperit şi persoanele care s-au ocupat de documentaţia ce îl valida pe Matteo Politi drept medic chirurg cu posibilitatea de a opera pe teritoriul României. Este vorba despre Ana Daniela Deatcu, şefa Biroului de Informatică şi Biostatistică a DSP Bucureşti, Cristina Neferu, Anamaria Margareta Dumitru, ambele referente în cadrul Biroului, şi Laura Florentina Feldrihan, presupusa împuternicită a „chirurgului” Politi. Cele patru femei sunt judecate pentru falsificare de documente şi complicitate la această faptă. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a obținut, în exclusivitate, documentaţia din dosar şi prezintă detaliile pe care procurorii le-au transmis judecătorilor ce vor tranşa mai departe cauza.

„Grad ridicat de inconștiență”

Pe parcursul cercetărilor, cele patru femei au fost reținute, iar ulterior lăsate în libertate, dar sub control judiciar. (NU RATA: MEDICUL-FANTOMĂ MATTEO POLITI A FĂCUT RAVAGII PRINTRE FETELE DE ORAȘ. A COMBINAT-O PE FOSTA ”NORĂ” A UNUI FOTBALIST CELEBRU + MULTE ALTE CUCERIRI)

Pe măsură ce au luat contact cu judecătorii, în etapa măsurilor preventive, magistraţii au constatat „inconştienţa” de care unele dintre acestea au dat dovadă atunci când au validat persoane fără studii de specialitate drept medici chirurg.

„Judecătorul reţine gradul ridicat de inconştientă al inculpatei Ana Daniela Deatcu, în privinţa căreia planează suspiciunea rezonabilă nu doar că ar fi falsificat la momentul întocmirii Certificatul de înregistrare cu nr. 448/23.03.2018 pentru codul de parafă cu nr. F 26813, eliberat pentru cetăţeanul italian Matteo Politi şi certificatul de înregistrare cu nr. 936/07.08.2018 pentru codul de parafă cu nr. F 29091, eliberat pentru cetăţeanul italian Tumminelo Francesco (martor în dosar, n.r.), atestând în mod fals că aceştia au calitatea de medic şi drept de practică pe teritoriul României, dar şi că ar fi determinat falsificarea Certificatului de înregistrare cu nr. 448/23.03.2018 pentru codul de parafă cu nr. F 26813, eliberat pentru cetăţeanul italian Matteo Politi, de către Anamaria Margareta Dumitru, referent superior în cadrul biroului menţionat şi a Certificatului de înregistrare cu nr. 936/07.08.2018 pentru codul de parafă cu nr. F 29091, eliberat pentru cetăţeanul italian Francesco Tumminelo de către Cristina Neferu, referent superior în cadrul biroului menţionat, ambele prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului reprezentate de atribuirea de coduri de parafa unor persoane fără calitate”, se arată în dosarul transmis judecătorilor.

Circuitul documentelor

Procurorii mai arată că şefa de birou, Ana Daniela Deatcu, s-ar fi folosit de poziţia ocupată pentru a le dirija pe referentele din subordine, Cristina Neferu şi Anamaria Margareta Dumitru, la comiterea de fapte penale, respectiv de a falsifica documente în interesul lui Politi.

Astfel, inculpata Ana Daniela Deatcu a determinat şi alţi funcţionari, folosindu-se de calitatea sa de şef al Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, să falsifice documente în condiţiile în care în cuprinsul dosarelor depuse la D.S.P. Bucureşti nu există vreun document din care să rezulte că Francesco Tumminelo şi Matteo Politi sunt medici ori că pot profesa pe teritoriul României”, se arată în dosarul de la instanţă. (CITEȘTE AICI: CUM ȘI-A ”NEGOCIAT” MATTEO POLITI ÎMPĂCAREA CU VICTIMELE)

Falsuri de la stat, „pe încredere”

Cazul Matteo Politi a stârnit o adevărată furtună în sistemul de sănătate

În faţa anchetatorilor, dar şi a judecătorilor, şefa din DSP Bucureşti şi-a motivat acțiunile prin „încrederea” avută în împuternicita lui Matteo Politi, Laura Feldrihan.

„Susţinerea inculpatei în sensul că a avut încredere în inculpata Laura Florentina Feldrihan nu poate fi primită întrucât atribuirea de coduri de parafă unor persoane care nu deţin calitatea de medic nu se efectuează pe baza încrederii, ci potrivit procedurilor aplicabile la nivelul D.S.P. Bucureşti respectiv  – Procedură operaţională pentru înregistrarea corespondenţei, Procedură operaţională pentru eliberarea cei tificării înscrierii medicilor în baza de date, Procedură operaţională pentru editarea certificatelor de înregistrare a medicilor în baza de date, Procedură operaţională pentru efectuarea înregistrărilor în baza de date, Procedură operaţională pentru editarea formularului declaraţiei pe propria răspundere şi Procedură operaţională pentru arhivarea dosarelor medicilor înscrişi în baza de date -„, se arată în actele dosarului. (NU RATA: IUBITA LUI MATTEO POLITI, DECLARAȚII ȘOCANTE: “EL MI-A SCOS CANCERUL!”)

Atitudinea celor implicați, apreciată de judecător ca fiind „extrem de gravă”

Pe parcursul anchetei, magistrații au apreciat că atitudinea celor implicați este una extrem de gravă.

„Judecătorul apreciază a fi extrem de gravă împrejurarea că funcţionari ai statului român, care, cu toate că în virtutea funcţiei deţinute, trebuie să depună toate diligenţele pentru a verifica şi emite documente oficiale cu respectarea legii, periclitează viaţa, integritatea corporală sau sănătatea cetăţenilor prin exercitarea atribuţiilor de serviciu după bunul lor plac, chiar mizând pe «încredere».

Mai mult, în urma percheziţiilor de la sediul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au fost identificate un număr de 21 de dosare depuse de diverse persoane, care sunt incomplete, existând ataşate de acestea bilete pe care sunt menţionate înscrisurile care lipsesc, din care pentru un număr de 13 dosare au fost emise certificate de cod de parafă pe numele solicitanţilor …”, au apreciat magistraţii care au văzut dosarul.

„Filiera Politi”, la mâna martorilor

Dosarul a fost transmis Judecătoriei Sectorului 3 în 18 aprilie şi a stat câteva luni în procedura de cameră preliminară. Judecătorul de cameră preliminară care a analizat dosarul a stabilit că toate probele au fost legal administrate, că speţa nu are vicii procedurale astfel că se poate trece la judecarea celor patru femei. (CITEȘTE ȘI: VIORICA DE LA CLEJANI, DECIZIE-ȘOC! VREA SĂ FIE OPERATĂ DE “MEDICUL CU 8 CLASE”)

În 22 iulie, judecătorul de cauză a stabilit ca în 5 sptembrie să fie chemaţi la bară primii trei martori ai procurorilor, care să povestească în ce mod se lucra sub comanda şefei Biroului de Informatică şi Biostatistică din cadrul DSP şi cum s-a procedat atunci când femeia a aprobat şi dispus emiterea de documente falsificate pentru pretinsul medic Matteo Politi.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
Adevărul despre vaccinul anti-COVID-19. Ce reacții adverse pot să apară după vaccinare
Adevărul despre vaccinul anti-COVID-19. Ce reacții adverse pot să apară după vaccinare
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi ce simptome provoacă
ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Nu mai mâncați acest tip de pate! Este otravă pură! Lista completă a alimentelor toxice de pe piață, conform InfoCons
Nu mai mâncați acest tip de pate! Este otravă pură! Lista completă a alimentelor toxice...
Anunțul momentului despre pensiile românilor! Se întâmplă chiar din această lună
Anunțul momentului despre pensiile românilor! Se întâmplă chiar din această lună
Persoanele cu această grupă de sânge fascinează pe oricine. Ce spune grupa de sânge despre tine
Persoanele cu această grupă de sânge fascinează pe oricine. Ce spune grupa de sânge despre...
Oana Lis va deveni PĂRINTE. Blonda a făcut primele declarații despre COPIL
Oana Lis va deveni PĂRINTE. Blonda a făcut primele declarații despre COPIL
 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Veste năucitoare de la OMS despre vaccin. Ne-am făcut speranțe degeaba
Veste năucitoare de la OMS despre vaccin. Ne-am făcut speranțe degeaba
VIOLETA a murit la doar o lună după ce echipa emisiunii “Visuri la cheie“ i-a refăcut casa, iar în urma ei au rămas 3 copilași!  Ce s-a ales de copii ASTĂZI
VIOLETA a murit la doar o lună după ce echipa emisiunii “Visuri la cheie“ i-a...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li se face rău...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Teo Trandafir, spune adevarul: Eu nu am adoptat-o pe Maia. Vestea șoc dupa 16 ani
Teo Trandafir, spune adevarul: Eu nu am adoptat-o pe Maia. Vestea șoc dupa 16 ani
Vestea momentului pentru elevii din România. Guvernul a decis chiar azi
Vestea momentului pentru elevii din România. Guvernul a decis chiar azi
George Burcea, la un pas să scape porumbelul despre Andreea. S-a oprit la timp, dar...
George Burcea, la un pas să scape porumbelul despre Andreea. S-a oprit la timp, dar...
Ceaușescu a fost la un pas să scape de execuție! Greșeala fatală pe care a făcut-o
Ceaușescu a fost la un pas să scape de execuție! Greșeala fatală pe care a...
Dovada CLARĂ că celebrul clan Duduianu este blestemat! Detaliile macabre ascunse în morțile celor...
Dovada CLARĂ că celebrul clan Duduianu este blestemat! Detaliile macabre ascunse în morțile celor...
Un lord al drogurilor a reuşit să se ascundă 35 de ani de autorităţi sub o identitate falsă. Howard Farley a utilizat buletinul unui bebeluş mort
Un lord al drogurilor a reuşit să se ascundă 35 de ani de autorităţi sub...
Horoscop weekend 5-6 decembrie 2020. NOROC COLOSAL
Horoscop weekend 5-6 decembrie 2020. NOROC COLOSAL
Anda Adam și Sorin Nicolescu s-au împăcat? Prima reacție după zvonurile că ar fi divorțat în secret: „Binecuvântat”
Anda Adam și Sorin Nicolescu s-au împăcat? Prima reacție după zvonurile că ar fi divorțat...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce aminte aproape nimeni
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
iPhone rusesc! În ce fel poate să arate CAVIAR, telefonul de 5000 $. Nici macar nu are cameră foto. De ce îl cumpără, totuși, bogații
iPhone rusesc! În ce fel poate să arate CAVIAR, telefonul de 5000 $. Nici macar...
Misha, apariție interzisă minorilor! Fosta soție a lui Connect-R, fotografiată în intimitate într-un body transparent prin care s-a văzut tot
Misha, apariție interzisă minorilor! Fosta soție a lui Connect-R, fotografiată în intimitate într-un body transparent...
E oficial! Ce se întâmplă cu slujbele de Crăciun și de Anul Nou din acest an?
E oficial! Ce se întâmplă cu slujbele de Crăciun și de Anul Nou din acest...
La ce tipuri de procedurile estetice apelează bărbaţii pentru tinereţe fără bătrâneţe? Utilizarea Botox-ului, mărirea circumferinţei pieptului cu ajutorul siliconului şi liftingul sunt pe listă
La ce tipuri de procedurile estetice apelează bărbaţii pentru tinereţe fără bătrâneţe? Utilizarea Botox-ului, mărirea...
Adevărul despre cum a fost creat vaccinul care ar trebui să salveze oamenirea de pandemia de COVID-19, din cauza căreia au murit 1,3 milioane de oameni până acum
Adevărul despre cum a fost creat vaccinul care ar trebui să salveze oamenirea de pandemia...
Doliu în presa din România! Un celebru comentator de radio a fost răpus de coronavirus: „Prea devreme ne-ai părăsit”
Doliu în presa din România! Un celebru comentator de radio a fost răpus de coronavirus:...
Nu-i mai este rușine să recunoască! Mihai Trăistariu a făcut asta pentru bani
Nu-i mai este rușine să recunoască! Mihai Trăistariu a făcut asta pentru bani
Vasile Lavric a omorât 3 femei, dar a fost lăsat în libertate! Acum, concubina lui a dispărut fără urmă
Vasile Lavric a omorât 3 femei, dar a fost lăsat în libertate! Acum, concubina lui...
Cum poți să-ți iei mașină de la Lidl cu 89 de euro pe lună?
Cum poți să-ți iei mașină de la Lidl cu 89 de euro pe lună?
S-a aflat de ce grăbește divorțul Raluca Pastramă! Familia ei a dat-o de gol: „Vrea să...”
S-a aflat de ce grăbește divorțul Raluca Pastramă! Familia ei a dat-o de gol: „Vrea...
“Presa independenta” din Iasi primeste “multumiri la plic” prin parcarile din oras! Candidatul USR Cristian Berea surprins cu “multumirea” la vedere
“Presa independenta” din Iasi primeste “multumiri la plic” prin parcarile din oras! Candidatul USR Cristian...
Scapă rapid de aceste obiceiuri rele dacă nu vrei să-ți distrugi relația!
Scapă rapid de aceste obiceiuri rele dacă nu vrei să-ți distrugi relația!