Cum poți să îți dai seama că ai avut coronavirus fără să fi știut. Semnele care te ajută să afli

Publicat: 14/09/2020 | 20:56
Cum poți să îți dai seama că ai avut coronavirus fără să fi știut. Semnele care te ajută să afli

COVID-19 este o maladie care are încă are multe necunoscute pentru oamenii de știință. Cert este că afectează persoanele în mod diferit. Unii pacienți fac forme ușoare, alții ajung în stare gravă la ATI și mor, în timp ce unii sunt infectați dar nu prezintă niciun simptom.

Citește și: Coronavirus România 14 septembrie. A scăzut numărul deceselor

Dar, mai spun oamenii de știință, există posibilitatea să descoperi dacă ai avut, cumva, coronavirus. Tot ce trebuie să faci este să analizezi viața de la începutul pandemiei și să îți amintești dacă ai observat următoarele lucruri.

Semnele că ai avut deja COVID, fără să știi asta

Important de menționat este că nu este nimic sigur, mai ales dacă vorbim doar de unul sau de două semne, scrie Spynews.ro. 

1. Gândește-te la viața ta din februarie încoace. Ai avut momente când te-ai simțit rău? Ai avut simptome care se regăsesc pe lista de simptome pentru COVID

2. Ai tușit și ai avut febră. Tusea și febra sunt cele mai vizibile simptome ale infectării cu noul coronavirus. Însă, cum și gripa și răceala dau aceleași probleme, este posibil să fi trecut prin COVID fără să știi.

3. Ți-a lipsit mirosul sau gustul. Studiile recente indică faptul că pierderea gustului și mirosului constituie simptome foarte clare ale infectării cu COVID-19. Aproximativ 64% dintre bolnavi trec prin asta.

4. Ai cunoștințe bolnave. Vorbim despre o boală foarte contagioasă, deci dacă știi pe cineva infectat, sunt șanse mari să te fi infectat cumva.

Situația coronavirusului din România din 14 septembrie

Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 104.187 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Nu rata: Coronavirus România 14 septembrie. A scăzut numărul infectărilor, dar câte…

43.244 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.374 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 692 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.