Acasă » Știri » Cum să scapi de celulită

Cum să scapi de celulită

De: Cancan 07/05/2019 | 13:55
Cum să scapi de celulită
sfaturi-cum-sa-scapi-de-celulita

Cum scapi de celulită este întrebarea care apare cel mai frecvent în rândul doamnelor și domnișoarelor. Dilemele despre celulită se intensifică odatăcu creșterea temperaturii și subțierii numărului de straturi și haine. Ca să elimini celulita, trebuie să știi mai întâi ce tip de celulită ai: este fibroasă, tare și densă sau țesutul este moale, cu retenție de apă și seamănă cu un jeleu? Cele două tipuri se adresează diferit, ca să poți scăpa de ea. Mai jos vă prezentăm câteva idei care te ajută să scapi de celulită.

Cum să scapi de celulită prin metode naturiste

Baie cu sare de mare o dată pe săptămână

Umpleţi cada cu abă caldă (43 de grade Celsius) şi adăugaţi 200-500 de grame de sare de mare. Dacă doriţi să îmbunătăţiţi efectul anticelulitic, utilizaţi chiar mai multă sare. Este recomandat să staţi în apă în jur de 15-20 de minute sau mai puţin dacă simţiţi că vi se irită pielea. Vă puteţi clăti imediat după procedură sau puteţi să mai aşteptaţi încă 30 de minute. Încheiaţi prin masarea uşoară a zonelor afectate.

Scrub organic de două ori pe săptămână

Scruburile exfoliante naturale pot îmbunătăţi circulaţia sângelui şi oferă pielii un aspect neted şi sănătos. Puteţi încerca unele dintre cele mai bune reţete – o cană de sare de mare şi ¼ cană de ulei de măsline sau o cană de cafea măcainată şi o cană de zahăr sau sare şi câteva picături de ulei de măsline. După ce vă încălziţi puţin pielea, aplicaţi conţinutul şi masaţi zonele folosind mişcări circulare de jos în sus. Puteţi aplica această tehnică de două ori pe săptămână, timp de 10 minute, în timp ce vă aflaţi în duş sau la saună.

Cum să scapi de celulită prin masaj

Primul pas în automasajul menit să îţi distrugă permanent celulita de pe şolduri, coapse, posterior sau abdomen, este să hidratezi bine zona-problemă cu o loţiune emolientă (care să conţină cofeină, deci specială pentru topirea celulitei), astfel încât mâinile tale să alunece mai uşor.

Începe apoi să presezi cu putere în punctul cel mai jos al regiunii afectate şi să împingi degetele în directia în care circulă sângele spre inimă. Masează cu mişcari lascive şi apăsate, de parcă ai vrea să menţii presiunea pe loc cu buricul degetelor, când ele continuă să alunece pe pielea ta.

Alternează mişcările de la un contact apăsat prelungit, la stimulări circulare, crescând progresiv forţa pe care o exerciţi. Foloseşte-te de degete, pumnii strânşi şi palme pentru a-ţi frământa cât mai bine pielea. Prinde porţiuni groase între degetul mare şi cel arătător şi freacă, atât cât rezişti.

Continuă cu ciupituri blânde, scurte şi dese, rapide, pe toată zona acoperită de celulită, până simţi multe înţepături ca de ace la nivelul dermei. Încearcă să nu agresezi ţesutul, scopul tău este să intensifici circulaţia sângelui în regiune, nu să îţi lezezi vasele sanguine. Când te pregăteşti să închei masajul anticelulitic, relaxează-ţi pielea cu câteva mişcări gentile, ca şi cum te-ai mângâia prelung.

Dacă vrei să vezi şi rezultate de pe urma automasajului anticelulitic, este necesar să îl repeţi zilnic toate zonele afectate, cel puţin 5 minute/sesiune pentru fiecare porţiune.

Uleiuri esenţiale pentru automasajul anticelulitic

În afară de cremele si loţiunile cosmetice anticelulitice, poţi folosi pentru masaj uleiuri esenţiale excelente pentru estomparea aspectului de coajă de portocală al pielii.

Uleiul de ienupăr scade retenţia de apă din ţesuturi şi este un detoxifiant excelent, util în reducerea riscului de formare a edemului local. Uleiul de chiparos activează circulaţia sanguină şi este eficient în combaterea celulitei cu aspect spongios, care apare pe fondul sedentarismului. Uleiul de patchouli contribuie la regenerarea celulelor şi tratează descuamarea pielii, având şi un efect de tonifiere şi lifting.

Uleiul esenţial de portocale, prin conţinutul bogat de vitamina C, stimulează producţia de colagen şi metabolizarea grăsimilor. Alte uleiuri benefice în combaterea celulitei sunt cele de grapefruit, piper negru, salvie, seminţe de morcov, ardei iute, rozmarin, fenicul, neroli sau chiparos.

Cum să scapi de celulită cu o alimentație sănătoasă

Când vrei să scapi de celulită ai două obiective în alimentația ta: pe de-o parte să scapi de grăsimea subcutanată, iar pe de altă parte să sporești sănătatea pielii și a țesutului conjunctiv.

*Mănâncă proteine (aproximativ 0.6-0.8 grame de proteine/per kilogram corp): proteinele ajută la repararea colagenulului și a țesutului conjunctiv și, astfel, aspectul de celulită se va reduce.

*Menține o alimentație sănătoasă care include proteine, legume, fructe, ouă și carne slabă.

*În niciun caz nu slăbi prin înfometare întrucât vei accentua în timp problema celulitei.

*Înlocuiește sarea de masă (care este acidă, te deshidratează) cu sarea de hymalaia.

*Mânâncă alimente care conțin vitamina C – supranumită și regina naturală a frumuseții; vitamina C ajută la sinteza și producerea colagenului și refacerea deficitului de substanțe nutritive necesare pielii; surse de vitamina C sunt: citricele, broccoli, cartof, conopida, pătrunjel, spanac.

*Redu consumul de cofeină (o cafea pe zi) și elimină alcoolul și tutunul.

Exercitii care te ajută să scapi de celulită

Cea mai eficientă modalitate de combatere a celulitei este de a combina o dietă sănătoasă cu exerciţii fizice. Începeţi cu un program care să includă exerciţii cardiovasculare şi de rezistenţă, care să vizeze abdomenul, fesele şi picioarele. De asemenea, puteţi încerca antrenamentele la domiciliu: unul dintre cele mai eficiente şase exerciţii este:

*Puneţi-vă mâinile pe podea şi luaţi aceeaşi poziţie ca şi când faceţi flotări. Îndoiţi piciorul drept şi ridicaţi genunchiul până în dreptul abdomenului. Apoi, îndreptaţi piciorul şi ridicaţi-l. Repetaţia mişcările cu piciorul stâng. Efectuaţi trei seturi a câte opt. Recomandat este să alternaţi două zile cu o zi de odihnă.

Ce este celulita

Celulita este o afectare a țesutului conjunctiv, ca rezultat al acumulării de grăsime în celulele adipoase.Din camera cu celule de grăsime (stratul de grăsime subcutanat) proiecții mici de celule adipoase tind să iasă (în derm). În acest fel, apare aspectul de piele cu gropițe sau coaja de portocală.

Celulita are cauze multiple, de aceea, nu există o pilulă magică, o cremă sau un tip de masaj care să facă minuni. Uite doar câteva dintre acestea:

*Alimentația necorespunzătoare (care include zahăr, făină albă, paste, pizza etc.)

*Lipsa de exercițiu fizic care o circulație a sângelui și limfatică proastă și favorizează apariția celulitei

*Tulburările hormonale (în special dereglări ale estrogenilor)

*Obezitatea

*Îngrășatul și slăbitul în mod repetat

*Moștenirea genetică

*Din păcate, vârsta joacă și ea un rol extrem de important. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea devine mai puțin elastică și mai subțire, lucru care accentuează aspectul neplăcut al celulitei.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Deea Maxer s-a despărțit de Robert Drilea? Detaliile care dau de bănuit
Deea Maxer s-a despărțit de Robert Drilea? Detaliile care dau de bănuit
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea