Cum văd străinii pelerinajul de la moaştele Sfintei Parascheva: „Noi nu avem aşa ceva!”

Publicat: 12/10/2017 | 12:20

Până acum, pe la moaşte au trecut aproape 30.000 de pelerini iar numărul creşte în fiecare oră. 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. 3 au ajuns la spital, însă sunt în afara oricărui pericol. Tinerii străini sunt fascinaţi de acest fenomen, despre care spun că nu au auzit până acum.

În a doua zi de pelerinaj la Moaştele Sfintei Parascheva, la Iaşi, au sosit şi mulţi străini, impresionaţi de dimensiunea acestei sărbători religioase.40 de studenţi la Medicină, majoritatea francezi au ajuns miercuri la moaştele Sfintei Parascheva însoţiţi de ghid. Pentru ei, miile de oameni care stau la coadă ore întregi să atingă racla reprezintă o experienţă nouă şi interesantă, potrivit stirileprotv.ro.

În Franţa nu sunt astfel de obiceiuri, este ceva cu totul nou pentru noi pentru că vezi rar un aşa rând, care aşteaptă să atingă sfânta. Este impresionant să vezi un asemenea eveniment care este aşa de important pentru tineri”, a mărturisit Diane Penţ, pentru sursa citată.

Este un mare eveniment noi nu avem aşa ceva în Olanda, deci este foarte interesant să văd ce mulţi oameni vin aici şi aşteaptă o zi, o noapte”, a spus un alt student.

Recomandarea CIAO.RO