Curs valutar 1 iulie 2019. Vești proaste pentru românii cu credite în euro

Publicat: 01/07/2019 | 09:52
Curs valutar 1 iulie 2019. Vești proaste pentru românii cu credite în euro

Curs valutar 1 iulie 2019. Leul pierde din nou teren în fața monedei europene, dar și în fața dolarului Românii cu credite în euro primesc vești proaste în această dimineață, doarece atât euro, cât și dolarul, înregistrează o creștere, chiar în prima zi a lunii iulie 2019.

Curs valutar 1 iulie 2019

Conform cursului valutar interbancar, în această dimineață, un euro costă 4,729 de lei, față de 4,723 lei/, curs anunțat vineri de oficialii Băncii Naţionale a României (BNR). Și dolarul a crescut față de cursul anunțat vineri, astfel că un dolar costă 4,17 lei/dolar, față de 4,15 lei/dolar.

Cursul valutar stabilit de BNR este afișat la ora 13:00, așa că rămâneți pe CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, ca să fiți primii care aflați informația care vă interesează.

ROBOR 2019 – IRCC  BNR a anunţat pe 2 mai, pentru prima dată, noul indice de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor, numit pe scurt IRCC. Cotaţia a fost de 2,36%. Calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2018, IRCC ar putea fi aplicat doar creditelor de consum, imobiliare şi cardurilor de credit şi descoperit de cont nou acordate de bănci. Faţă de media pe trim. IV 2018 afişată în trecut de BNR de 2,39%, indicele oficial anunţat astăzi a scăzut la 2,36%, fiind şterse probabil zilele în care nu a existat nici o tranzacţie pe interbancar. IRCC este mult mai mic decât ROBOR deoarece este un rezultat al negocierilor dintre bănci la împrumuturile efective realizate între ele şi datorită faptului că sunt dobânzile percepute cu aproximativ două trimestre în urmă şi ca medie, nu doar ROBOR din ultima zi lucrătoare a lunii la finalulul fiecărui trimestru ca până acum.

Citește și...