Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade! Unde a avut loc

Publicat: 01/03/2019 | 12:10
Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade! Unde a avut loc

Un cutremur de mare adâncime, cu magnitudinea de 7,1 grade, s-a produs în Peru, la 67 de kilometri de orașul Juliaca, a informat vineri Institutul american de geofizică (USGS), relatează site-ul cotidianului Independent.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 258 de kilometri.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a informat că nu se așteaptă la un tsunami.

Cutremur mare în România în prima zi de primăvară

Astăzi, 1 martie – prima zi de primăvară din punct de vedere calendaristic – s-a înregistrat un cutremur mare în România. Oficialii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)  au dezvăluit atât magnitudinea pe care a avut-o seismul, cât și ora la care a avut loc.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs vineri, la ora 00:11, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 89 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Nehoiu (34 km), Covasna (42 km), Întorsura Buzăului (54 km), Târgu Secuiesc (55 km) și Slănic-Moldova (57 km).

De la începutul acestui an, în judeţele Vrancea şi Buzău s-au mai produs 11 cutremure cu magnitudinea de peste 3 grade, cel mai puternic, de 4,4 grade, fiind înregistrat în 9 ianuarie, în judeţul Buzău. Vă reamintim că cel mai mare de de anul trecut, pe 28 octombrie în judeţul Buzău şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter. Undele seismice s-au simțit puternic și la București, iar în unele zone ale orașului s-au înregistrat pagube.