Cutremur devastator în Taiwan! Un hotel şi alte clădiri s-au prăbuşit!

Publicat: 06/02/2018 | 20:55
Cutremur devastator în Taiwan! Un hotel şi alte clădiri s-au prăbuşit!

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marti seara in estul Taiwanului, provocand prabusirea unui hotel si impunand inchiderea unei autostrazi din apropiere, informeaza Reuters si AFP.

UPDATE: Bilanţul a crescut la 4 morţi şi peste 200 de răniţi. Alte 150 de persoane sunt încă date dispărute. 

Seismul s-a produs la ora locala 23.50 (15.50 GMT) la 21 km nord-est de portul Hualien, a precizat Institutul geologic american (USGS).

Potrivit media locale, mai multe cladiri s-au prabusit si circa 30 de persoane ar fi fost blocate in hotelul afectat de cutremur.

Guvernul taiwanez a mai precizat ca a mai fost avariat inca un hotel, mentionand ca nu exista date privind eventuale victime.

USGS, organism mondial de referinta in materie de cutremure, a precizat ca seismul s-a produs la o adancime scazuta de circa 9,4 km.

Guvernul a mai precizat ca circulatia pe un pod din orasul de pe coasta estica a Taiwanului a fost oprita, precizeaza Reuters. Potrivit pompierilor, autostrada Su-Hua din estul Taiwanului a fost inchisa. Potrivit unor informatii initiale, 702 de gospodarii au ramas fara curent electric.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs sambata in apropiere.

„Presedintele Tsai Ing-wen le-a cerut cabinetului si ministrilor implicati sa lanseze imediat ‘mecanismul in caz de dezastru’ si sa mobilizeze cant mai rapid ajutor de urgenta”, a anuntat intr-un comunicat biroul de presa al presedintelui dupa cutremurul de marti.

Sursa: agerpres.ro

Citește și...