Cutremur la Digi 24. Încă o vedetă a fost pusă pe liber: ”Mi s-a propus să lucrez pro bono. Am refuzat”

Publicat: 08/03/2019 | 17:08
Cutremur la Digi 24. Încă o vedetă a fost pusă pe liber: ”Mi s-a propus să lucrez pro bono. Am refuzat”

Cutremur la Digi 24. Încă o vedetă a fost concediată. În ultima perioadă, apar în permanență informații referitoare la plecarea sau concedierea unor jurnaliști ai postului de televiziune. De această data, este vorba despre un ziarist care a stat cinci ani la Digi 24.

Este vorba despre cunoscutul Radu Paraschivescu. Acesta a fost pus pe liber de conducerea postului Digi 24.

„După aproape cinci ani, „Pastila de limba” și „Da-te la o carte” ies din grila postului Digi 24. Fie-le amintirea pastelata. Le mulțumesc tuturor celor le-au urmărit și mi-au dat sugestii. Cavalereste, conducerea m-a anunțat ca edițiile filmate pentru martie, opt la număr, nu vor fi plătite. Cu aceeași eleganta, mi s-a propus sa lucrez pro bono. Ca o fiara arghirofila, am refuzat”, a anunţat Radu Paraschivescu.

Digi 24 se află într-un proces de restructurare. Toate cele 8 stații locale vor fi închise. Postul a încheiat coaborarea cu mai mulţi jurnalişti în ultimul timp, printre care Tudor Muşat, Dan Cristian Turturică, Laurenţiu Mihu, Doru Cireaşă şi Andreea Nicolae.

Radu Paraschivescu a fost pus pe liber de conducerea Digi 24

Radu Praschivescu este un prozator, traducător, jurnalist și redactor de carte român

A absolvit cursurile Facultății de Filologie din București, secția engleză-franceză și, apoi, a lucrat ca profesor de limba engleză, bibliotecar și documentarist.

În anul 1993 s-a angajat redactor de carte la Editura Olimp, după un an la Elit, iar după un altul la RAO. În anul 2003 s-a angajat editor la Humanitas.

Este traducător și coautor a două lucrări de referință din literatura sportivă (Enciclopedia Larousse a fotbalulului și Jocurile Olimpice de la Atena la Atena: 1896-2004). A tradus aproape șaizeci de cărți din autori englezi, americani, canadieni și francezi (Salman Rushdie, Julian Barnes, John Steinbeck, William Golding, William Burroughs, Kazuo Ishiguro, James R. Wallen, Jonathan Coe, David Lodge, Virginia Woolf, François Mauriac, Scott Turow, John Grisham, Des MacHale, Nick Hornby etc.).

A colaborat la ProSport și Observator cultural. În prezent, deține câte o rubrică la Idei în dialog, Cuvântul, Evenimentul Zilei și Gazeta Sporturilor. Publică ocazional în România literară, Lettre Internationale, Dilema Veche, Orizont, Tomis, Banatul etc.

 

Citește și...