Cutremurător! S-a internat în spital cu un deget beteag şi a plecat în sicriu! Familia e revoltată: „Medicii spuneau că se alintă”

Publicat: 19/10/2017 | 11:27
Cutremurător! S-a internat în spital cu un deget beteag şi a plecat în sicriu! Familia e revoltată: „Medicii spuneau că se alintă”

Un bărbat din Iaşi a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon“ cu un deget beteag. Alexandru Ilioi, în vârstă de 58 de ani, a murit la două săptămâni de la internare. Familia lui a fost îngenuncheată de durere.

Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din cauza unor dureri la degetul mare la picior. În urma investigaţiilor din UPU, bărbatul a fost diagnosticat cu diabet şi internat în clinica de specialitate. 

 „Avea glicemia 380, a fost internat şi a început tratamentul cu insulină. După câteva zile în care a făcut tratament pentru echili­bra­re, a fost operat în clinica III chi­rur­gie pentru problema de la picior. După alte câteva zile, ne spunea că durerile încă persistă şi că sunt din ce în ce mai puternice. Asta se întâmpla cu toate că urma o schemă de tratament cu 2-3 antibiotice, calmante şi antiinflamatorii“, a povestit ginerele victimei, Alexandru Costan, pentru ziaruldeiasi.ro.

Alexandru Ilioi a început să aibă dureri puternice în zona abdominală, iar la doar două săptămâni, pacientul îşi pierduse vederea şi slăbise extrem de rău: „Atunci a fost transferat în ATI, i s-a făcut un examen ecograf, iar doamna doctor ne-a spus că se miră de ce tempe­ratura nu-i scade sub 40 de grade Celsius, având în vedere că este sub tratament cu antibiotic. O asistentă, în schimb, ne-a spus că se alintă. Între timp am aflat şi noi că este vorba despre infecţie cu Clo­stridium difficile”.

Medicii efectiv nu au ştiut ce diagnostic să îi pună. Bărbatul a fost supus unei operaţii care presupune „deschiderea bolnavului” pentru ca doctorii să observe organele interne ale pacientului. În urma acestei proceduri, medicii au constatat că pacientul a făcut peritonită de la apendicită şi că are bila inflamată. După operaţie, bărbatul a fost pus sub tratament, dar starea lui nu s-a îmbunătăţit. Pe 17 octombrie, La 16 zile de la internare, Alexandru Ilioi a murit pe patul de spital.

 „Credem că s-a infectat după ce a folosit băile şi că dezinfectarea lor nu se respectă conform calendarului. Cu o zi înainte să moară tatăl nostru, a murit un alt pacient, iar în urmă cu câteva luni ni s-a spus că au murit alţi bolnavi“, a adăugat ginerele victimei.

Familia bolnavului decedat a soli­citat oficial dosarul pacientului de la managerul spitalului. În prezent, rudele aşteaptă rezultatul autopsiei de la IML. După ob­ţinerea acestor documente, familia Ilioi intenţionează să depună plângeri la Direcţia de Sănătate Publică, la Colegiul Medicilor şi în instanţă. Managerul spitalului s-a autosesizat şi a solicitat o anchetă internă. 

Citește și...