Dacia 1300 cu deschidere din telefon, interior de BMW și volan de Duster sport. VIDEO

Publicat: 15/10/2019 | 15:31

Spre deosebire de majoritatea tinerilor de vârsta lui, Robert nu s-a gândit nicio clipă să-și cumpere o mașină modernă atunci când a împlinit 18 ani. Ba, dimpotrivă, a ales o veche Dacie 1300 – aflată într-o stare deplorabilă, după cum spune chiar el – pe care a recondiționat-o cu propriile mâini, acasă.

Și tot singur i-a adus și câteva modificări estetice și de ordin tehnic, transformând-o din epavă într-una dintre cele mai apreciate mașini din comunitatea de dacioți. O dovadă în plus că Dacia a renăscut din propria cenușă, precum Pasărea Phoenix, iar pasionatul Robert a muncit serios pentru a fi mândru de mașina sa.

Robert spune că mașina sa nu este tunată, ci doar restaurată în stil clasic și… personalizată. Spune că a crescut cu o Dacie în curte, iar asta a contat foarte mult. Cunoștea respectiva mașină de la vârsta de 8 ani, fiind cumpărată de bunicul său. Acesta i-a făcut-o cadou în 2013.

Înainte de recondiționare

”Fă ce vrei cu ea!”

”Fă ce vrei cu ea!”, i s-a spus, iar mașina, după cum spune Robert, era ”dezastru”. Robert și-a dorit autoturism Dacia 1300 cu aspect franțuzesc, iar rezultatul este unul… impresionant. Așa s-a ajuns la o Dacie 1300 cu deschidere din telefon, interior de BMW și… volan de Duster Sport.

Stă bine la capitolul motorizare

Munca nu a fost una ușoară, firește. au fost investiți și destui bani, dar Robert este, acum, un proprietar fericit. Caroserie refăcută, tinichigerie, mașina a fost demontată complet, i-au fost descoperite toate punctele slabe, totul fără a apela la ”specialiști”.