De Paște, mai multe case din Olt au rămas fără acoperișuri din cauza vijeliei

Publicat: 20/04/2020 | 13:39

Zeci de gospodării din localitatea Grădinari din judeţul Olt au fost afectate de o vijelie puternică ce a avut loc aseară. Mai multe case au rămas fără acoperiş, iar zeci de solarii au fost distruse.

În ziua de Paște, necazul a lovit mai mulți agricultori din localitatea Grădinari. Aici, furtuna a făcut prăpăd. Primăria face un raport operativ cu pagubele pe care îl va trimite la ISU și Direcția Agricolă din județ. Furtuna a distrus și solarii nou construite, realizate pe fonduri europene.

„Am fost informat despre situația de la Grădinari, știu că sunt fermieri afectați de fenomenele meteo, am luat legătura cu primarul. Avem o procedură în astfel de cazuri. Fermierii trebuie să sesizeze primăria în termen de 24 de ore de la producerea pagubelor. Primăria trebuie să verifice în teren, să facă un raport, ce va fi transmis la Direcția Agricolă Olt. Apoi se va întruni comisia județeană pentru constatarea pagubelor pentru acordarea despăgubirilor”, a declarat prefectul de Olt, Florin Homorean.

(CITEȘTE ȘI: ANM A SCHIMBAT PROGNOZA! FENOMENE METEO ISTORICE ÎN TOATĂ ROMÂNIA)

”Sperăm să obținem despăgubiri”

Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, a precizat că fermierii trebuie să facă o sesizare la Primăria Grădinari.

„Au fost afectați fermieri din Satul Nou, comuna Grădinari. Cei afectați trebuie să facă o sesizare la primărie, pentru că se va întruni o comisie județeană, care să evalueze pagubele. Situația centralizată va fi trimisă către Ministerul Agriculturii. Sperăm să obținem despăgubiri. Dacă sunt 10-15 fermieri afectați trebuie să fie ajutați, pentru că oamenii au investit acolo, au muncit”, a spus Ion Păunel.

(VEZI ȘI AICI: PROGNOZA METEO. TEMPERATURI DE VARĂ ÎN TOATĂ ȚARA. CUM VA FI VREMA ÎN NOAPTEA DE ÎNVIERE)