De pe 1 iunie, românii vor putea merge la plajă. Ce decizie, însă, s-a luat în privința redeschiderii piscinelor

Autor:
Publicat: 29/05/2020 | 09:13
De pe 1 iunie, românii vor putea merge la plajă. Ce decizie, însă, s-a luat în privința redeschiderii piscinelor

De pe 1 iunie, românii vor putea merge la plajă. Ce decizie, însă, s-a luat în privința redeschiderii piscinelor în Hotărârea adoptată joi de Consiliul Național pentru Situații de Urgență.

Klaus Iohannis a anunțat, joi, faptul că începând cu data de 1 iunie se vor redeschide terasele, dar și plajele. Însă, piscinele și bazinele de înot vor fi accesibile doar sportivilor profesioniști, pentru antrenament sau competiții, dar fără participarea spectatorilor. (CITEȘTE ȘI: IUBITORII DE EVENIMENTE ÎN AER LIBER AU DE CE SĂ SE BUCURE. ANUNȚUL FĂCUT DE KLAUS IOHANNIS)

”Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea în bazine, acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”, se arată în Hotărârea adoptată joi de Consiliul Național pentru Situații de Urgență.

Ce măsuri trebuie să respecte românii la plajă

Pentru a evita răspândirea epidemiei de COVID-19, Klaus Iohannis a menționat că la plajă, oamenii vor trebui să mențină distanțarea socială, iar șezlongurile să fie amplasate la o distanță de cel puțin 2 metri unul față de celălalt. (VEZI ȘI: SCHIMBĂRI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE EVALUAREA NAŢIONALĂ ȘI BACALAUREATUL! KLAUS IOHANNIS A ANUNȚAT O A DOUA SESIUNE)

”Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic”, a declarat Klaus Iohannis.