Depunerea contestaţiilor la EVALUAREA NAŢIONALĂ, prelungită până la ora 22.00. Vezi de ce a luat Ministerul această decizie

Publicat: 29/06/2013 | 19:07
Depunerea contestaţiilor la EVALUAREA NAŢIONALĂ, prelungită până la ora 22.00. Vezi de ce a luat Ministerul această decizie

Programul pentru depunerea contestaţiilor la evaluarea naţională, ce are loc sâmbătă, a fost prelungit cu două ore, până la ora 22.00, la cererea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, întrucât enoriaşii săi nu pot munci in aceasta zi.

Depunerea contestaţiilor faţă de rezultatele la evaluarea naţională se va face, sâmbătă, între orele 16.00 – 22.00, s-a decis printr-un ordin al ministrului Educaţiei, ministerul de resort notificând inspectoratele şcolare judeţene şi pe cel al municipiului Bucureşti să pună în aplicare, imediat, actul normativ.

Prelungirea programului cu două ore a fost decisă în urma unei solicitări din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România, care a informat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), printr-o adresă, că enoriaşii săi „respectă ziua de sâmbătă ca pe una de repaus şi de sărbătoare religioasă şi nu pot întreprinde niciun fel de alte activităţi laice, până la apusul soarelui”.

„Prin decizia adoptată, MEN înţelege să respecte drepturile garantate de Constituţia României şi de legile statului român privind libertatea de conştiinţă şi asigurarea de şanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care aparţin aceştia”, arată ministerul într-un comunicat.

Examenul de evaluare naţională la clasa a VIII-a a început, marţi, cu proba de limba şi literatura română, şi a continuat, miercuri, cu cea la limba şi literatura maternă, şi joi cu proba de matematică.

Afişarea primelor rezultate este programată sâmbătă, 29 iunie, până la ora 16.00, după care se vor putea depune contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie, 1 iulie şi 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 3 iulie.

Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

 

Clara Văcaru

Citește și...