Detalii şocante ies la iveală în cazul minorei violate de la Orhei: fata a fost abuzată sexual şi de poliţistul implicat în caz

Publicat: 09/08/2017 | 14:48
Detalii şocante ies la iveală în cazul minorei violate de la Orhei: fata a fost abuzată sexual şi de poliţistul implicat în caz

La o săptămână de la arestarea a doi locuitori ai satului Vatici, cercetaţi penal pentru violul unei minore, procurorii au reţinut şi poliţistul, în prezenţa căruia s-ar fi produs crima. În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că victima ar fi fost abuzată sexual şi de către acel poliţist cu patru zile mai devreme, când inspectorul a invitat minora la întâlnire, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, sub pretextul că are de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de Politie din Orhei, unde, a violat-o în biroul său de serviciu. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, declaraţiile minorei s-au confirmat. Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, acestuia fiindu-i incriminate două capete de acuzare: viol şi complicitate la comiterea violului.

Cei doi tineri, care se cunoşteau cu victima, au fost reţinuţi, fiind suspectaţi că în noaptea de 22 spre 23 iulie, la discoteca din satul Pelivan, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceştia. Prin constrângere psihică şi fizică, aceştia au abuzat sexual minora, în vârstă de 16 ani. Crima s-a produs în prezenţa poliţistului, care era la volan. Acţiunile de urmărire penală continuă, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 12 ani de închisoare.

 

 

Citește și...