Detalii terifiante în cazul copilului de 3 ani care a murit după ce a căzut în fosa septică de la grădiniță

Publicat: 16/04/2019 | 13:19

Cazul a fost preluat de Poliție, care a deschis un dosar penal pentru ucidere de culpă. Oamenii legii vor să afle dacă se face cineva vinovat de faptul că fosa în care Daniel, un copil de 3 ani din satul Buda, județul Iași, a murit înecat era neasigurată.

Fosa era acoperită cu o tablă care era ruginită și prin care copilul a căzut. El a fost găsit târziu, de un om de serviciu, și nu a mai putut fi salvat de medicii care au ajuns la fața locului. Între timp, directoarea școlii în curtea căreia s-a întâmplat tragedia și-a dat demisia. „Decizia a fost motivată de faptul că nu au fost asigurate condiții de securitate pentru elevi în spațiul școlii”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Mama lui Daniel a spus că băiatul nu era înscris oficial la grădiniță însă participa frecvent la activități. „Un om de serviciu l-a găsit. Ce puteam să fac? Mereu plângea că vrea să mear­gă cu fraţii lui la şcoală. Mergea dimineaţa cu ei, stătea în clasă cu ei, iar după ore se întor­ceau cu toţii acasă“, a povestit femeia”, a spus femeia, care mai are 8 copii.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au demarat și ei o anchetă pentru a stabili dacă familia lui Daniel crește îi crește în condiții optime pe ceilalți frați ai săi.

 

Cristi Sandu

Citește și...