Acasă » Știri » Dezvăluiri cutremurătoare! Trei paciente ar fi fost sedate de un asistent de la Spitalul Militar! Reacția oficială a unității medicale și ce substanță ar fi utilizat angajatul

Dezvăluiri cutremurătoare! Trei paciente ar fi fost sedate de un asistent de la Spitalul Militar! Reacția oficială a unității medicale și ce substanță ar fi utilizat angajatul

De: Andreea Voicu 10/05/2023 | 18:21
Dezvăluiri cutremurătoare! Trei paciente ar fi fost sedate de un asistent de la Spitalul Militar! Reacția oficială a unității medicale și ce substanță ar fi utilizat angajatul
Legea se schimbă pentru un sfert din populația României / Sursă foto: colaj Pixabay

Dezvăluiri cutremurătoare în lumea medicală din România! Trei paciente ar fi fost sedate de un asistent de la Spitalul Militar din București. Potrivit informațiilor, bărbatul ar fi recurs intenționat la acest gest, utilizându-se de o substanță puternică. La momentul actual, există un dosar penal in rem pentru tentativă de omor calificat! Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Lumea medicală românească ajunge, din nou, în prim-plan cu un scandal de proporții. De data aceasta, un asistent de la Spitalul Militar din Capitală ar fi sedat intenționat trei paciente. Angajatul unității medicale ar fi utilizat o substanță puternică (Diazepam). Una dintre paciente a ajuns la ATI, în stare gravă!

Scandal uriaș la Spitalul Militar: un angajat ar fi sedat intenționat 3 paciente!

Potrivit informațiilor, pacientele ar fi fost sedate în cursul zilei de sâmbătă, 6 mai 2023. Acestea se aflau internate la Spitalul Militar din București, pe Secția 1 medicală. În cursul zilei de sâmbătă, angajatul, despre care se spune că este un tânăr care are „puțin peste 20 de ani”, ar fi administrat o substanță puternică celor trei paciente. S-ar fi utilizat de Diazepam.

Una dintre paciente a ajuns în stare gravă, pe secția de Terapie Intensivă. La momentul acela, femeia a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii au intervenit să o salveze. După ce a fost stabilizată, cadrele medicale au realizat că ar fi fost siluită!

Diazepam administrat „într-o cantitate mare”

Celor trei paciente le-ar fi fost administrat Diazepam (cunoscut și ca Valium), o substanță care calmează creierul și mușchii. De multe ori, sedativul este utilizat în tratarea stărilor de anxietate și ale insomniilor, însă pe termen scurt. Medicamentul își poate atinge efectul la maximum într-o oră și jumătate, după ce a fost administrat unei persoane. Pe de altă parte, există și efecte întârziate ale tratamentului: între 2-2,5 ore.

Substanța activă poate rămâne în corp până la 100 de ore. Trebuie menționat faptul că un astfel de medicament este plasat la categoria cu „regim special”, motiv pentru care din farmacii nu se poate achiziționa fără rețetă.

Potrivit Libertatea, angajatul unității medicale ar fi administrat tratamentul „într-o cantitate mare”.

Vezi și SFÂRȘIT TRAGIC PENTRU FEMEIA DIN BOTOȘANI CARE CÂNTĂREA 240 DE KILOGRAME! S-A STINS DIN VIAȚĂ DUPĂ CE TREI SPITALE I-AU REFUZAT INTERNAREA 

Conducerea spitalului a fost sesizată în aceeași zi, pe 6 mai 2023

În cursul zilei de sâmbătă, 6 mai 2023, conducerea Spitalului Militar a fost sesizată de mai multe cadre medicale. De asemenea, după această sesizare, conducerea unității medicale a anunțat Procuratura. Procurorii militari cercetează speța, în acest moment.

În același sens, o sursă judiciară a explicat faptul că în condițiile în care se demonstrează că asistentul din cadrul spitalului „a acționat de capul lui”, atunci există o probabilitate mare ca acest caz să ajungă în mâinile procurorilor civili și în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Medicul de gardă (care a fost pe tură sâmbătă, 6 mai) și șeful de secție, ambii ofițeri, sunt audiați.

S-a luat și o hotărâre, la nici două zile după ce a fost raportat incidentul cu cele trei paciente. În acest sens, conducerea unității medicale a luat decizia de a întări condițiile de scoatere a medicamentelor din farmacie. De menționat faptul că medicamentele cu „regim special” (Diazepamul, în acest caz) pot părăsi farmacia doar sub semnătură (persoana care aprobă, semnătura șefului de secție și a altei persoane din conducere). Un medic al spitalului susține că „a treia semnătură, la urgențe, uneori nu exista”.

Vezi și COȘMARUL SABRINEI, O FEMEIE DE 42 DE ANI CARE A RĂMAS PARALIZATĂ DUPĂ O OPERAȚIE FĂCUTĂ ÎN ITALIA: „VIAȚA MEA A DEVENIT UN IAD”

Pentru Euronews, locotenent colonel magistrat George Marius Nica, purtătorul de cuvânt al Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a transmis că au fost depistate „niște substanțe sedative”, după ce le-au fost prelevate analize de urină pacientelor. De asemenea, a mai declarat faptul că: „Nu există suspect în cauză, deci nu este acuzată nicio persoană oficial la acest moment. Urmează în termenul cel mai scurt ca Parchetul militar să analizeze competența noastră dacă există participație a unui militar. Dacă nu există militar participant, Parchetul Militar nu are competența și probabil va declina cauza către Parchetul civil competent”.

Spitalul Militar a transmis un punct de vedere

Parchetul Militar a confirmat faptul că din data de 6 mai 2023 au început cercetările. În acest sens, a fost deschis un dosar penal in rem pentru tentativă de omor calificat. Între timp, a fost solicitată și expertiza toxicologică. Mai mult decât atât, mai există o menționare care ar putea face diferența în dosar: pe Secția 1 medicală, pacienții, în principiu, nu au nevoie de astfel de sedative. Pentru că nu se fac operații, nu este secție destinată Terapiei Intensive și nici nu e secție de psihiatrie.

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) a transmis un punct de vedere, după apariția informațiilor potrivit cărora 3 paciente ar fi fost sedate.

„Sâmbătă, 6 mai a.c., ca urmare a unei sesizări primite de la o echipă de gardă privind suspiciunea administrării, fără prescripție medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente), unor pacienți internați în spitalul nostru, conducerea SUUMC a sesizat cu maximă urgență, conform procedurilor legale, Parchetul Militar.

Pacienții în discuție au fost sub supraveghere medicală permanentă la nivelul secției în care erau internați. De la data evenimentului și până în prezent, niciun pacient nu a necesitat transferul într-o altă secție ca urmare a agravării stării de sănătate, toți urmând protocoalele de investigații și cele terapeutice stabilite de medicii curanți.

În paralel cu ancheta penală, unitatea noastră a dispus o cercetare administrativă privind analiza cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția unui astfel de incident, înăsprind regulile privind accesul la aplicarea procedurilor și protocoalelor medicale.

SUUMC colaborează necondiționat cu organele de cercetare penală pe care le-a sesizat, instituția noastră fiind direct interesată de aflarea adevărului.

În toate activitățile desfășurate de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, sănătatea și siguranța pacienților sunt obiective de maximă prioritate, iar acordarea unui act medical de cea mai înaltă calitate reprezintă o datorie, nu un deziderat”, a transmis Spitalul Militar, potrivit scumc.ro.

Sursă foto: colaj Pixabay

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu despre ea
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Suma URIAȘĂ pe care Ana Porgras a câștigat-o la PRO TV! Survivor a umplut-o de BANI
Suma URIAȘĂ pe care Ana Porgras a câștigat-o la PRO TV! Survivor a umplut-o de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să alerg un miel”. Blondina face dezvăluiri inedite
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Alimentul de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drug-test. Șoferii trebuie să aibă mare grijă când îl consumă
Alimentul de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drug-test. Șoferii...
Singurele trei zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe în următoarele zile. Noroc, câștiguri mari și succes uriaș pentru acești nativi
Singurele trei zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe în următoarele zile. Noroc, câștiguri...
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată la Euro 2024
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Reapare un produs dispărut de 50 de ani. Reapare un produs dispărut de 50 de ani
Reapare un produs dispărut de 50 de ani. Reapare un produs dispărut de 50 de...
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții...
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cel mai mare regret din viața Danielei Condurache. De ce nu are artista copii
Cel mai mare regret din viața Danielei Condurache. De ce nu are artista copii
Lidl bagă la ofertă produsele pe care toți românii le caută de Paște. Vor sta la raft doar până la finalul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024
Lidl bagă la ofertă produsele pe care toți românii le caută de Paște. Vor sta...
Ce conține Detrical. Foarte mulți români îl cumpără de la farmacie și nu îi citesc prospectul
Ce conține Detrical. Foarte mulți români îl cumpără de la farmacie și nu îi citesc...