Dezvăluiri şocante! Ce pensie avea medicul din Bihor care a murit în timpul gărzii

Publicat: 10/06/2019 | 13:32
Un medic orădean a murit, vineri dimineaţa, după ce i s-a făcut rău în timp ce era în gardă la un Centru de Permanenţă din Oradea, doctorul fiind găsit prăbuşit în baie de către asistentul medical cu care lucra.
Ştefan Quai a fost absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj Napoca, fiind specializat în Pediatrie. A fost primul medic de familie înregistrat în judeţul Bihor şi a avut cabinet în propria casă, în centrul Oradiei, cabinet pe care l-a împărţit cu fostul ministru al Sănătăţii, pediatrul Ritli Ladislau. Ştefan Quai s-a pensionat în 2016, după 40 de ani de activitate, şi s-a mutat la ţară, însă mai făcea gărzi la Centrul de permanenţă de pe strada Leagănului din Oradea, pentru a fi activ.

Aici i s-a făcut rău vineri dimineaţa. Asistentul medical i-a sărit în ajutor şi a sunat la 112, însă din păcate echipajul sosit să-l ajute nu a reuşit să-l resusciteze.

Ce pensie avea medicul din Bihor

Cea care a făcut publică suma de bani pe care o primea ca pensie medicul din Bihor care a murit în timpul gărzii este medicul primar dr. Livia Davidescu. „La cererea colegilor medici de familie din Bihor, postez pentru Miniştrii Sănătăţii şi Muncii pensia colegului decedat: 1.280 RON„, a scris pe Facebook medicul primar dr. Livia Davidescu.

Motivul pentru care un medic (elita) pensionar din România alege să mai muncească în gărzi sau în privat după pensionare! În UE pensionarii se plimbă, se odihnesc şi efectuează minim 2 vacanţe/an în diferite ţări! În România trebuie să munceşti până mori ca să-ţi plăteşti utilităţile, hrana şi medicamentele! Să întrebăm public pe MS şi MM dacă ei pot supravieţui cu 1280 ron/lunar! Şi să ne ofere un răspuns oficial!„, a comentat un medic în mediul online, potrivit Mediafax.

Livia Davidescu, medic primar din Craiova, este cea care a făcut anunțul despre decesul medicului din Bihor: „Colegul Ştefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (şi-a amenajat spaţiul din casă pentru cabinet medical pe vremea când toţi lucrau încă în cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la CP. Abia ieşise la pensie, mai făcea gărzi la CP pentru a fi încă activ. Se mutase din Oradea mai la sat pentru a fi mai liniştit şi pentru a se putea ocupa mai mult de nepoţi. Să-l ierte D-zeu şi să-l odihnească!„.

Citește și...