Acasă » Exclusiv » Doinița Oancea a ajuns „Doamna profesoară” și spune că faima nu a schimbat-o deloc: „Părinții au fost împotrivă, își doreau să activez într-un mediu mai safe!”

Doinița Oancea a ajuns „Doamna profesoară” și spune că faima nu a schimbat-o deloc: „Părinții au fost împotrivă, își doreau să activez într-un mediu mai safe!”

De: Ana Lăstun 12/09/2021 | 16:00

Doinița Oancea a devenit cunoscută în rolul Minodorei, din telenovela „Inimă de țigan”, dar puțini sunt cei care știu cu ce s-a ocupat actrița înainte să devină faimoasă. În exclusivitate pentru cititorii CANCAN.RO, Doinița Oancea a oferit un interviu în care a vorbit pe larg despre trecutul ei.

Chiar dacă majoritatea românilor o cunosc pe Doinița Oancea din telenovele, ea recunoaște că nu și-ar fi imaginat vreodată că va deveni actriță. Ne-a spus că a ajuns pe o scenă din Tokio, ca dansatoare, că a participat la mai multe spectacole și a profesat în mai multe domenii. În timp, și-a cunoscut marea pasiune: actoria, iar acum a ajuns să le predea și altora „tainele” meseriei, așa cum ni le-a descris chiar ea.

Doinița Oancea a mărturisit că, pe lângă școala de actorie, are încă o afacere, care a izvorât tot din pasiunea sa pentru creație. Nu crede că faima a schimbat-o și, după ce a absolvit o universitate de prestigiu din Europa, a ajuns să se considere o persoană ancorată în realitate. Iată ce ne-a spus, în exclusivitate, Doinița Oancea.

Doinița Oancea, îmbrăcată într-o creație proprie

Doinița Oancea: „Ca dansatoare am avut un turneu în Tokio, cu Mahala Rai Banda”

CANCAN.RO: Cum a fost perioada de pandemie pentru tine? Unele persoane au avut de suferit pe plan profesional, altele pe plan personal – la tine pe care dintre acestea s-au simțit repercusiuni?

Doinița Oancea: Din punctul meu de vedere a fost o perioadă bună. Și la mine au fost schimbări atât profesional, cât și personal, însă le consider de bun augur. În perioada pandemiei mi-am deschis o școală, unde predau copiilor între 4-18 ani tainele actoriei. Am în jur de 40 de copii cu care lucrez și chiar săptămânile viitoare încep înscrierile pentru grupe noi, dar și modulul al doilea de curs, la grupele deja formate.

CANCAN.RO: În 2007 tu te lansai în televiziune și ai fost foarte apreciată de public, însă am citit că ai ajuns pe o scenă din Tokio, făcând ceva ce nu are legătură cu actoria. Ne poți povesti puțin despre lucrurile pe care le-ai făcut înainte ca oamenii să te cunoască în rolul Minidorei Potcovaru?

”Am fost director adjunct în cadrul unei companii!”

Doinița Oancea: N-am reușit să fac atât de multe lucruri  înainte de a deveni persoană publică, asta pentru că părinții insistau ca atenția mea să se îndrepte asupra școlii. Așadar, înainte de 2007, în CV-ul meu se regăsesc următoarele: pe durata primei facultăți am fost hostess la diverse conferințe și evenimente, promoter, iar ca dansatoare am avut un turneu în Tokio cu Mahala Rai Banda și Rona Hartner.

Apoi, am fost director adjunct în cadrul unei companii de spectacole (dar și artist dansator în spectacolul  pe care l-am pus în scenă la Sala Palatului) și, ulterior, am urmat zece luni de cursuri postuniversitare cu bursă întreagă la Central European University din Budapesta. După, am fost asistent manager în cadrul unei companii de construcții grecești și, la foarte scurt timp după aceea, lumea a cunoscut-o pe “Minodora”.

(VEZI ȘI: DOINIȚA OANCEA I-A DAT LOVITURA BIANCĂI DRĂGUȘANU: ”CE CAUTĂ EA AICI?”)

Doinița Oancea și-a deschis școală de actorie

„Îmi păstrez trăsăturile, nu am intervenții estetice și sunt la fel de plină de viață ca în copilărie”

CANCAN.RO: Ai o meserie foarte frumoasă, ai știut din copilărie că asta vrei să faci? Părinții tăi te-au susținut sau ar fi avut alte planuri pentru tine?

Doinița Oancea: Am o meserie pe care o iubesc cu toată ființa mea și culmea e că, în copilărie, nu m-am gândit niciodată că aș putea să urmez acest drum. Mă visam orice altceva, mai puțin actriță. Atunci când a apărut această oportunitate și, practic, atunci când am descoperit că am aceste veleități… părinții au fost împotrivă. Asta pentru că își doreau că eu să activez într-un mediu mai „safe”, viața de artist nefiind una foarte așezată. Și când spun asta, mă refer la „nesiguranța” de pe plan profesional.

CANCAN.RO: Crezi că în copilărie erai diferită față de femeia de astăzi?

Doinița Oancea: Chiar zilele trecute m-am întâlnit și am stat la o cafea cu o colegă din școală generală, din clasele mici. Mi-a spus  că sunt neschimbată (râde).

Probabil pentru că îmi păstrez trăsăturile, nu am intervenții estetice și probabil că sunt la fel de plină de viață ca în copilărie. Sunt sigură că multe lucruri s-au schimbat la mine de-a lungul timpului însă știu că mi-am păstrat principiile după care mă ghidez în viață, bunul simt, bunătatea vizavi de oamenii din jurul meu și lista ar putea continua.

”Nu aș schimba nimic din ce a fost!”

CANCAN.RO: Ce ai face altfel și, dacă ai putea da timpul înapoi, ce sfat ți-ai da?

Doinița Oancea: Dacă aș putea schimba ceva? Probabil că, dacă aș sta să mă gândesc, aș găsi câteva lucruri, însă, dacă la modul real ar fi posibil, nu aș face-o! Și asta pentru că felul în care sunt astăzi se datorează tuturor lucrurilor pe care le-am trăit. Orice mică schimbare ar însemna o schimbare de traseu sau de personalitate și nu cred că aș vrea să trăiesc sau să fiu altfel decât sunt în prezent.

(CITEȘTE ȘI: DOINIȚA OANCEA, LA TESTUL IUTE AL LUI MĂRUȚĂ: ”BĂRBATUL DIN SHOWBIZ CU CARE AI AVUT O AVENTURĂ!” / ”ERAM LA FERMA!”)

Doinița Oancea la un eveniment monden

Doinița Oancea: „Sunt o combinație interesantă între suflet de artist și un om ancorat în realitate”

CANCAN.RO: Ce face Doinița Oanca când nu e pe scena teatrului, când nu joacă în filme sau seriale? Ai o pasiune pentru modă pe care ai transformat-o, treptat, într-o afacere. Cum decurge o zi din viața ta?

Doinița Oancea: Anul ăsta nu m-am ocupat de haine. E o afacere, un hobby pe care îl fac doar când am inspirație. Am această libertate pentru că lucrez externalizat și nu sunt obligată să plătesc salarii și atunci e în regulă. În schimb, m-am ocupat de școală, apoi am avut o vară în care mi-am oferit mult timp liber, timp în care să mă preocup de mine și de oamenii dragi mie: să fiu alături de părinții mei, să mă văd mult și des cu prietenii etc.

Zilele mele nu seamănă între ele. Mi-e destul de greu să vă povestesc una. Dar vă pot garanta că orice zi începe cu spălatul pe dinți (râde).

”Sunt o combinație interesantă între «suflet de artist» și un om destul de bine ancorat în realitate”

CANCAN.RO: Dacă ai avea de ales, ai alege să fii tot actriță, sau ai merge pe drumul antreprenoriatului, de data aceasta?

Doinița Oancea: Aș alege tot actoria. E meseria care mă împlinește cel mai mult, dar recunosc că am o super-bucurie și când văd că ideile mele prind viață și reușesc să le fac să devină profitabile.

Pot să spun despre mine că sunt o combinație interesantă între “suflet de artist” și un om destul de bine ancorat în realitate, care e conștient și de importanța lucrurilor materiale, însă fără a face din ele scopul principal al vieții.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa FOTO: Facebook

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Omul cu Tourette” a DIVORȚAT în secret! Motivul jenant pentru care Andrei Ungureanu și soția lui s-au despărțit
„Omul cu Tourette” a DIVORȚAT în secret! Motivul jenant pentru care Andrei Ungureanu și soția...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Marile celebrități ale lumii au făcut senzație la Gala Premiilor Laureus! Cum și-au făcut apariția pe covorul roșu
Marile celebrități ale lumii au făcut senzație la Gala Premiilor Laureus! Cum și-au făcut apariția...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum ar putea folosi armata câinele-robot? VIDEO
Cum ar putea folosi armata câinele-robot? VIDEO
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată:
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
Alexandru Ciucu, surprins în public alături de o nouă femeie. Alina Sorescu a reacționat dur: „Adevărul iese întotdeauna la suprafață”
Alexandru Ciucu, surprins în public alături de o nouă femeie. Alina Sorescu a reacționat dur:...
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...