Dreptate în cazul ”fabrica de dosare” de la Ploiești! Tandemul ”Portocală” – Onea, cu un picior în închisoare

Publicat: 14/01/2019 | 10:54

Potrivit unor surse România TV, procurorii de la secția care anchetează magistrații se pregătesc să ceară arestarea lui Mircea Negulescu, zis ”Portocală”, dar și a lui Lucian Onea.

Cei doi sunt cercetați în mai multe dosare privind abuzurile săvârșite de DNA Ploiești.

Cererea de arestare a celor doi ar putea fi înaintată către CSM chiar astăzi, mai informează sursa citată.

Reamintim acuzațiile aduse celor doi magistrați, Onea și Negulescu: ”fapte deosebit de grave: ticluirea de probe în dosare, șantaj și presiune asupra martorilor, oferirea de identități protejate multiple, denunțători-martori falși, cercetare abuzivă, denunțuri luate sub presiune etc.

Aceste fapte penale au fost săvârșite în mai multe dosare deschise de procurorii din Ploiești pe numele unor persoane influente, din politică, lumea afacerilor, sau persoane care se aflau la conducerea unor instituții publice, notează ph-online.ro. Printre acestea se numără următoarele dosare

Dosarul 465/p/2013 – deschis de procurorul „Portocală” pe numele unor persoane fizice, pe care le-a acuzat de evaziune fiscală, în lipsă de probe. Dosarul a avut la baza denunțuri date sub presiune și probe măsluite. Acest dosar se judecă la Tribunalul Prahova.

Dosarul 183/p/2013 – celebrul dosar care îi viza pe Mircea și Vlad Cosma, dar și pe angajați ai CJ Prahova. Dosarul a fost preluat de Onea și Giluela Deaconu de la Mircea Negulescu și a fost lucrat pe probe ticluite (celebrul „stick de memorie” etc). Se judecă la ICCJ.

Dosar 994/42/2015 – a fost deschis pe numele Andreei Cosma, lucrat de Alfred Savu sub atenta supraveghere a lui Lucian Onea. Dosarul a fost folosit de Negulescu pentru a o șantaja pe Cosma și a obține favoruri sexuale. Se judecă la ICCJ.

 

 

Citește și...