E caz unic în România! Elena a murit la Spitalul CF2 din București și a înviat la Universitar

Publicat: 01/09/2019 | 21:31
E caz unic în România! Elena a murit la Spitalul CF2 din București și a înviat la Universitar

Poveste de viață uluitoare petrecută la Spitalul CF2 din București și încheiată la Spitalul Universitar. Dar între aceste două puncte de reper se află drama unei femei care nu va uita niciodată prin ce a trecut la vremea respectivă. 

În vara anului 2016, Elena Manea fusese diagnosticată cu neoplasm de col uterin, gradul unu, complet vindecabil. Numai că, așa cum povestește Elena Manea în republica.ro, evenimentele au luat o turnură care putea deveni tragică, chiar dacă, inițial, existau perspective optimiste.

”Aveam încredere deplină în medicul ginecolog de la CF2 și în chirurgul oncolog care a venit special pentru operația mea la același spital. Eram convinsă că sunt pe mâini bune, știam ce presupune această intervenție. 2-3 zile de spitalizare, apoi refacere acasă, ca după o cezariană”.

Coșmarul s-a declanșat din cauza unei… transfuzii greșite. Pare imposibil, la o primă vedere, numai că neglijența unor cadre medicale putea să transforme totul într-o tragedie.

”Văd lume care se agită în jurul meu, aud strigăte: „Fetelor! Fetelor! Pacienta cu AB4!” Urlu din răsputeri: „Am zero, nu AB4!!!”

”Medicii refac analizele și intră în panică”

Și totul se precipită:

”Medicii de la ATI care m-au auzit urlând cel mai probabil nu mă bagă, inițial, în seamă. Îmi curge prin vene o pungă întreagă de sânge greșit. Ulterior, se dovedește că am dreptate, refac analizele și intră în panică. Ascund greșeala de chirurgi și mă lasă să intru din nou în operție, procedură total contraindicată în cazul meu”.

”Sunt legată de pat, se țipă la mine”

Amintirile sunt dureroase:

”Tot ce îmi amintesc din CF2, în timpul acestor operații, intervenții disperate, ca pe front, este că sunt legată de pat, se țipă la mine, sau în jurul meu, sunt împunsă cu tuburi și complet neajutorată. Aș vrea să știu ce mi se întâmplă”.

Abia după trei zile, Elena Manea a fost mutată de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar, iar acolo, după cum scrie chiar ea, a revenit la viață. (Textul integral AICI)

Citește și...