Elisabeta Lipă: „Facem apel la autorităţi să ne lase să ne pregătim pentru Jocurile Olimpice!”

Autor: Cristian P
Publicat: 20/03/2020 | 13:00
Elisabeta Lipă: „Facem apel la autorităţi să ne lase să ne pregătim pentru Jocurile Olimpice!”

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj (FRC) a declarat astăzi că face apel autorităților să permită loturilor olimpice aflate în Complexul Sportiv Naţional Snagov să-şi continue pregătirea în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Lipă susține că față de complxul de la Lia Manoliu care funcționa în regim deschis, de hotelier, la Snagov nu e restaurant cu regim deschis, sportivii stau izolaţi, este cantină şi cămine, iar sportivii „nu stau claie peste grămadă, sunt în siguranţă”.

„Vorbesc tot timpul şi cu ministrul şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, dar există această comisie de epidemiologie care nu-şi asumă răspunderea. Nimeni nu-şi asumă răspunderea. Toată lumea ştie situaţia noastră şi facem apel la autorităţi să ne lase să ne pregătim. Ştim că sunt o mie de alte probleme în acest moment, dar şi asta e o problemă, totuşi reprezentăm România”, a declarat Elisabeta Lipă pentru cei de la Agerpres.

Președintele Federației Române de Canotaj susține că sportivii se roagă să rămână în sistem centralizat de pregătire, lucru care este normal având în vedere mesajele pozitive care vin dinspre Comitetul Internaţional Olimpic şi japonezii spun că Jocurile Olimpice se vor disputa.

„Cum să întrerupem pregătirea? Dacă CIO va anunţa că se amână sau că anulează Jocurile Olimpice doar nu o să fi nebuni să stăm în pregătire”, a mai spus Elisabeta Lipă pentru sursa citată.

Recent preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis autorităţilor române o solicitare prin care să li se permită loturilor olimpice să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma deciziei luate împreună cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi cu ceilalţi preşedinţi ai comitetelor olimpice naţionale europene, privind continuarea antrenamentelor sportivilor.

Citește și...