Elvețianul Danijel Subotic a semnat cu Dinamo București!

Autor: Cristian P
Publicat: 12/09/2018 | 13:01
FC Dinamo București a anunțat  transferul atacantului elvețian Danijel Subotic, jucător care a evoluat ultima oară în Kazahstan, la Shakhter Karagandy.

Danijel Subotic și-a început cariera la juniorii clubului FC Basel și a mai evoluat pentru Portsmouth, Zulte Waregem, Southend United, Grosseto, Universitatea Craiova, ASA Tg. Mureș, Volyn Lutsk, Gabala, Al-Qadisiya, Sheriff Tiraspol și Ulsan.

Fotbalistul a trecut cu bine vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală și s-a alăturat lotului dinamovist în cantonamentul de la Săftica.

În prima ligă din România, Danijel Subotic a marcat șapte goluri pentru Universitatea Craiova și ASA Tg. Mureș. Pentru Universitatea Craiova a înscris 5 goluri în 16 meciuri, în timp ce pentru ASA Tg. Mureș a punctat de două ori în 15 jocuri.

Fotnalistul de 29 de ani a evoluat în prima jumătate a acestui an în 13 meciuri pentru Shakhter Karagandy în Kazahstan.

De remarcat ar fi faptul că Subotic are și 6 selecții  pentru reprezentativa sub 19 ani a Elveției.

În cariera sa, Suboric a câștigat trei trofee. Noul atacant al lui Florin Bratu are titlul de campion cu Sheriff Tiraspol (Moldova), „AFC Cup” cu Al-Qadisiya (Kuwait) și „FA Cup” cu Ulsan (Coreea de Sud).

De asemnea, atacantul are două titluri de golgeter în palmares. În 2015 a fost golgeterul campionatului din Kuwait, iar un an mai târziu a fost cel mai bun marcator din prima ligă a Moldovei, cu 12 reușite pentru Sheriff Tiraspol. Cu patru ani în urmă, în 2014, la Gabala, a fost declarat stranierul anului în Azerbaidjan.

Atacantul va avea șansa debutului în tricoul „alb-roșu” în duelul din runda a VIII-a pe care Dinamo îl va susține pe teren propriu cu Astra Giurgiu.