Este protest la Curtea de Apel Craiova. Susţinătorii Sorinei, fetița din Baia de Aramă, au venit înarmaţi cu pancarde

Publicat: 11/07/2019 | 12:39

Aproximativ 30 de craioveni protestează în faţa Curtii de Apel Craiova. Este vorba despre susţinătorii Sorinei care protestează aici, la doar câteva minute după ce început procesul.

Magistraţii judecă astăzi cererea de revizuire a dosarului de adopţie în cazul Sorinei Săcărin. Susținătorii Sorinei au venit să ceară întoarcerea Sorinei la familia asistenţilor maternali, invocând voinţa fetiţei şi faptul că acasă o aşteaptă Andreea, fata adoptată de soţii Şărămăt, alături de care a crescut Sorina.

Oamenii spun că vor să se facă dreptate în acest caz. Reamintim  că magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, vineri, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care Sorina a fost luată din casa unor asistenți maternali din Baia de Aramă. Sorina a fost adoptată de către un cuplu de români din Statele Unite.

Sorina rămâne momentan la familia adoptivă

Sorina rămâne momentan la familia adoptivă, până în data de 10 iulie, atunci când se  judecă revizuirea dosarului de adopție. La proces a venit doar mama adoptivă a Sorinei, alături de trei avocate, pentru că tatăl a plecat în America.  Gabriel Săcărin a fost nevoit să plece din România pentru a ajunge la fiica cea mare, în vârstă de 11 ani. Fetiţa cântă la pian şi, până acum, a fost într-o tabără de muzică.

Procedurile pentru adopția copilului au început încă din 2013. Au fost contactate peste 120 de familii, niciuna însă nu a dorit fetița și atunci au început căutările pentru o familie în străinătate. Anul trecut, cuplul de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția de a o adopta pe Sorina.

Maria Vlaicu

 

 

 

Maria Vlaicu

Citește și...