Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a. Subiectele la limba română

Publicat: 14/05/2019 | 09:05
Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a. Subiectele la limba română
Evaluare Națională 2019, clasa a IV-a. Elevii vor susține, astăzi, proba de Limba Română în cadrul Evaluării Naționale 2019. Peste 180 000 de elevi vor trăi emoțiile acestui prim test prin care vor încerca să demonstreze cât de bine și-au însușit materia. Examenul va avea loc chiar în sălile de curs în care elevii își desfășoară cursurile.
Fiecare elev va primi un text la prima vedere. Pornind de la respectivul text, elevii vor avea de răspuns la mai multe întrebări. Modelele de subiecte la Limba Română pentru Evaluarea Națională clasa a IV-a au fost publicate pe site-ul edupedu.ro.

Model de teste Limba română clasa a IV-a

Model de teste Limba română clasa a IV-a

Testul la Limba Română va dura 60 de minute

Evaluare Națională 2019, clasa a IV-a. Testul la Limba Română va dura 60 de minute. Ulterior, cadrele didactice din unitățile de învățământ vor evalua testele, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.
Evaluare Națională 2019, clasa a IV-a. Trebuie menționat că rezultatele individuale obținute nu vor fi afișate și nu se vor comunica public. Mai mult, ele nu vor fi înrregistrate în catalogul clasei. Există reguli stricte impuse de Ministerul Educației, iar conform acestora rezeultatele de la Evaluarea Națională 2019 ”vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ”. Vor fi elaborate planuri individuale de învățare – acolo unde situația o impune. Bineînțeles, elevii și părinții vor fi informați cu privire la stadiul formării și dezvoltării ”competențelor evaluate”.

Cine concepe subiectele de la testarea la clasa a IV-a

Subiectele de la evaluarea națională a elevilor de clasa a IV-a sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNE) – instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează cerințele pentru toate examenele școlare. Potrivit regulilor de evaluare, subiectele de la clasa a IV-a trebuie “să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu”, dar și “să aibă un nivel mediu de dificultate”.

Citește și: SUBIECTE SIMULARE EVALUAREA NATIONALA 2019 DATE DE MINISTERUL EDUCAȚIEI

Metodologia mai prevede că testele pentru evaluarea națională de la clasa a IV-a “au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale”. Nefiind o testare clasică, baremele nu sunt publicate de Minister în mod similar examenelor de final de ciclu, ci “sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic, document tip, elaborat de CNEE” și trimis în școli, informează Ministerul, conform edupedu.ro.

Testul la română “vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română”, iar al doilea test organizat la clasele a IV-a vizează evaluarea competențelor de matematică. Subiectele de la fiecare testare de clasa a IV-a sunt concepute astfel încât să poată fi rezolvate într-o oră

Calendar Evaluare Națională 2019, clasa a IV-a 

14 mai 2019: Limba română
15 mai 2019: Matematică
16 mai 2019: Limba maternă

Citește și...