FIFA anunță schimbări majore în fotbal: „Reformăm fotbalul mondial făcând un pas în spate!”

Autor: Cristian P
Publicat: 23/03/2020 | 14:21
FIFA anunță schimbări majore în fotbal: „Reformăm fotbalul mondial făcând un pas în spate!”

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a declarat astăzi pentru cei de la „Gazzetta dello Sport” că fotbalul va suferi modificări importate în momentul în care se va relua după pandemia de COVID-19.

Președintele FIFA crede că în momentul în care fotbalul se va relua, cele mai importante competiții ale lumii vor trebui să suporte anumite schimbări majore.

„Putem chiar să reformăm fotbalul mondial, făcând un pas în spate. Cu un format diferit, mai puţine turnee, dar mai interesante. Poate mai puţine echipe, dar mai echilibrate. Mai puţine meciuri pentru a proteja sănătate jucătorilor, dar mai intense. Este clar că este necesară o evaluare a impactului economic global. Acum este dificil de realizat, pentru că nu ştim când vom reveni la normalitate, dar trebuie să ne uităm la oportunităţi. Cuantificăm pagubele, vedem cum le putem acoperi, vom face sacrificii. Vor fi avantajaţi cei care şi-a gestionat societatea într-un mod sănătos şi astfel vom reîncepe. Nu de la zero, pentru că suntem privilegiaţi. Dar hai să salvăm împreună fotbalul de o criză care riscă să fie ireversibilă”, a declarat Gianni Infantino, pentru cei de la „Gazzetta dello Sport”.

În acest moment cu mici excepții, marea majoritate a competițiilor fotbalistice diin lume sunt suspendate din cauza pandemiei de COVID-19 care a cuprins întreaga lume.

După cum bine știți, din cauza pandemiei de Coronavirus, recent UEFA a decis ca turneuul Campionatului European de fotbal programat în vara acestui an între 12 iunie şi 12 iulie, la care țara noastră este una dintre gazde, să fie amânat pentru anul viitor, urmând a se desfășura între 11 iunie şi 11 iulie 2021.

 

 

Citește și...