FIFA intenționează să prelungească perioada de transferări până în ianuarie!

Autor: Cristian P
Publicat: 26/03/2020 | 17:13
FIFA intenționează să prelungească perioada de transferări până în ianuarie!

FIFA vine în ajutorul cluburilor de fotbal. Potriivt informațiilor furnizate de mass-media din Anglia, cei de la FIFA intenționeaz să prelungească perioada de transferuri  și până în luna ianuarie a anului viitor. Asta deși în mod normal, perioada de trannsferări ar fi fost deschisă doar în lunile iulie și august

„Pe 18 martie s-a hotărât crearea unui grup de lucru ca un răspuns la COVID-19. Acest grup de muncă va analiza situația cu privire la transferul jucătorilor și va lua deciziile necesare, pentru că dorim să protejăm atât contractele jucătorilor, dar și cluburile. Grupul va lua legătura cu toți cei în măsură să ajute în acest sens”, a declarat unul dintre oficialii FIFA în presa britanică.

Recent, Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a declarat în presa din Peninsulă că fotbalul va suferi modificări importante în momentul în care se va relua după pandemia de COVID-19.

Președintele FIFA crede că în momentul în care fotbalul se va relua, cele mai importante competiții ale lumii vor trebui să suporte anumite schimbări majore.

În acest moment cu mici excepții, marea majoritate a competițiilor fotbalistice diin lume sunt suspendate din cauza pandemiei de COVID-19 care a cuprins întreaga lume.

După cum bine știți, din cauza pandemiei de Coronavirus, recent UEFA a decis ca turneuul Campionatului European de fotbal programat în vara acestui an între 12 iunie şi 12 iulie, la care țara noastră este una dintre gazde, să fie amânat pentru anul viitor, urmând a se desfășura între 11 iunie şi 11 iulie 2021.

De asemenea, și Jocurile Olimpice de la TOkyo care trebuiau să se dispute între 24 iulie și 9 august, a fost amânată pentru anul viitor.

Citește și...