Fiica renegată a Regelui Mihai nu va participa la înmormântarea tatălui său! Surorile ei nu i-au dat voie să-şi vadă tatăl

Publicat: 05/12/2017 | 14:47
Regele Mihai şi Regina Ana au avut cinci fete, însă numai patru dintre ele se regăsesc acum pe lista de succesiune la tron. Asta pentru că Irina, cea de-a treia fiică a Regelui a fost decăzută din drepturi.
 

Fosta Principesă, exclusă din Familia Regală în urma scandalului bătăilor cu cocoşi din America, acolo unde s-a stabilit, va fi marea absentă de la funeraliile Regelui Mihai I, care s-a stins din viaţă marţi, 5 decembrie. Irina Walker este cea de-a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana. S-a născut la Lausanne, în Elveţia, în februarie 1953. La 20 de ani, aceasta a intrat în echipa care a administrat o fermă de cai în Canada, având o pasiune pentru creşterea şi antrenarea cailor. A continuat să lucreze în acest domeniu, în Statele Unite ale Americii şi Europa, după care s-a întors în Elveţia, pentru a lucra în vânzări.

În anul 1983, Irina s-a căsătorit cu John Krueger şi s-a stabilit alături de el în statul american Oregon. Au împreună doi copii, Mihai şi Angelica. Au divorţat în 2003, iar Irina s-a recăsătorit cu John Westley Walker. Fosta principesă locuieşte în Statele Unite ale Americii de mai bine de 30 de ani, iar în urmă cu câţiva ani a fost arestată, alături de soţul său, fost ajutor de şerif, sub acuzaţia că a organizat pariuri ilegale, lupte ilegale de cocoşi şi că a conspirat pentru a încălca legislaţia.

În urmă cu câţiva ani, Irina Walker a fost arestată
În urmă cu câţiva ani, Irina Walker a fost arestată

Familia Walker a fost arestată în 2013. Cei doi şi-au recunoscut vina, au fost judecaţi şi în 2014 şi-au primit sentinţa: 3 ani sub supravegherea unui judecător federal. De asemenea, John şi Irina Walker au plătit despăgubiri de 200.000 de dolari statului american. Judecătorii i-au permis, însă, Irinei să călătorească în străinătate, după ce aceasta a aflat că Regele Mihai este bolnav. Nu a fost cazul de vizite la tatăl său, pentur că Familia Regală nu i-a permis. Surorile ei au considerad că Principesa Irina a făcut de ruşine numele, aşa că a fost exclusă din familie şi i-au fost retrase atât drepturile succesorale la tron, dar şi titulatura oficială. Nu numai ea a fost renegată, ci şi cei doi copii ai săi, Mihai şi Angelica. Irina nu a fost lăsată să vină nici măcar la înmormântarea mamei sale, Regina Ana, care a murit în vara anului trecut. Este foarte probabil ca ea să nu fie prezentă nici la funerariile Regelui.

 

Citește și...