Finala din semifinale de la Wimbledon: Federer vs Nadal!

Autor: Cristian P
Publicat: 11/07/2019 | 15:16
Finala din semifinale de la Wimbledon: Federer vs Nadal!

Confruntare de vis în penultimul act la ediția din acest an a turneului de mare șlem de la Wimbledon. Elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal vor fi adversari în semifinalele turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, dotat cu premii totale în valoare de 38 milioane lire sterline.

Confruntarea pe care cei doi titani ai „sportului alb” o vor susține a fost posiibilă după ce Roger Federer, favoritul numărul 2 al competiţiei londoneze, pe care a câştigat-o de opt ori în cariera sa, a dispus în patru seturi, 4-6, 6-1, 6-4, 6-4, de japonezul Kei Nishikori, avansând pentru a 13-a oară în semifinale la „All England Club”, elvețianul stabilind totodată și un record, reușind să ajngă la 100 de meciuri câștigate la Wimbledon dar și după ce Rafael Nadal (nr. 3) a trecut la rândul său, cu 7-5, 6-2, 6-2 de americanul Sam Querrey, atingând pentru a şaptea oară penultimul act la Wimbledon, unde a cucerit de două ori trofeul (2008 şi 2010).

Roger Federer şi Rafael Nadal se vor înfrunta pentru a 40-a oară în circuitul profesionist, spaniolul având 24 de victorii, faţă de 15 ale elveţianului.

În cealaltă semifinală masculină de la Wimbledon se vor duela sârbul Novak Djokovic, cap de serie numărul 1 și argentinianul Roger Bautista, numărul 22 ATP.

Astăzi la Wimbledon se vor desemna finalistele acestei ediții a turneului feminin. În cele două semifinale, Compatrioata noastră Simona Halep se va duela cu Elina Svitolina în timp ce în cea de-a doua semifinală, Serena Wiliams se va duela cu cehoaica Barbara Strycova.  Atât Halep cât și Serena pleacă ca favorite în cele două semifinale.

Citește și...