Fiul lui Michael Schumacher va concura în Formula 2 în 2019

Publicat: 27/11/2018 | 19:08
Fiul lui Michael  Schumacher va concura în Formula 2 în 2019

Mick Schumacher  va concura în Formula 2 în 2019 pentru echipa italiană Pertamina Prema. Anunţul a fost făcut atât de cei de la Prema, pe reţelele de socializare, dar şi de fiul fostului campion la Formula 1, Michael Schumacher. Prema a terminat actualul sezon pe locul 5, cu 231 de puncte. Britanicii de la Carlin Motorsport s-au impus la constructori, cu un total de 383 de puncte acumulate.

Citește și: Michael Schumacher, revenire miraculoasă! Anunț incredibil despre starea pilotului de Formula 1

Mick Schumacher a impresionat în Formula 3, iar acum va avea şansa de a concura în competiţia care propulsează piloţi spre „Marele Circ”. În acest an, fiul lui Michael Schumacher a câştigat titlul european în Formula 3. „E un pas logic în cariera mea. Vreau să-mi îmbunătăţesc abilităţile şi să capăt mai mult experienţă. Aştept cu nerăbdare următorul sezon”, a spus Mick Schumacher, citat de jurnaliștii de la Sky Sports.

În trecut, pentru Prema au mai concurat Charles LeClerc şi Pierre Gasly. Amândoi sunt angrenaţi acum în Formula 1. LeClerc se va despărţi de Sauber în 2019 şi va trece în garajul Ferrari. De partea cealaltă, Gasly va pleca de la Toro Rosso la Red Bull Racing, echipa fanion a gigantului austriac. Serghei Şirotkin a mai făcut pasul, recent, spre F1, dar a fost anunţat de Williams Racing că trebuie să-şi caute alt angajament. Rusul a terminat anul pe ultimul loc la general, astfel că în 2019 va fi înlocuit de campionul din F2, George Russell. Şirotkin s-a arătat extrem de dezamăgit să părăsească Formula 1 după un singur sezon, însă monopostul Williams a fost unul complet nereuşit în 2018.

Tatăl lui Mick, Michael Schumacher, e liderul clasamentului all-time în ceea ce priveşte titlurile câştigate în Formula 1. De şapte ori a triumfat neamţul în „Marele Circ”. În trecut, Mick a spus că a fost influenţat de rezultatele tatălui său: „A avut o mare influenţă asupra mea. După cum toată lumea ştie, este idolul meu. Sunt aici datorită lui. A jucat un rol foarte important în cariera mea”. Michael Schumacher a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani.

Michael Schumacher, peste 20 de milioane de euro pentru tratament

În vârstă de 49 de ani, Michael Schumacher nu a mai fost văzut în public de mai bine de patru ani când a suferit acel accident înfiorător în Alpii Francezi. El s-a lovit puternic în zona capului în urma incidentului produs pe 29 decembrie 2013, în timp ce schia pe o pârtie din Alpii Francezi. După accident, fostul campion la F1 a fost băgat în comă indusă timp de șase luni și, ulterior, a fost supus unui tratament în Elveția.

Fostul campion de Formula 1 s-a născut pe 3 ianuarie 1969 în Hürth, Germany. El s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Corinna Betsch, în 1995. Ei au împreună doi copii: Mick Schumacher, Gina-Maria Schumacher.

Citește și...