Fostul soţ al Zoiei s-a dus la cimitir cu noaptea-n cap şi… Gest tulburător făcut la mormântul Elenei Ceauşescu de ginerele ei

Publicat: 08/03/2016 | 22:59

CANCAN.ro a aflat că Mircea Oprean, ginerele Elenei şi al lui Nicolae Ceauşescu, a făcut un gest la care puţini se aşteptau, tocmai de 8 Martie.

Dragoste dincolo de moarte!

Marţi, 8 Martie, a fost ziua în care majoritatea bărbaţilor de pe întreaga planetă au sărbătorit Ziua Femeii alături de iubite, mame şi soţii. A fost o zi caldă, senină, cu mult soare. Cel puţin în Bucureşti. A venit primăvara şi s-a simţit în tot aerul respirabil. Copaci înfloriţi, iar zambilele cu mirosul lor inconfundabil şi-au împrăştiat mireasma de-a lungul străzilor. Probabil vă întrebaţi de ce vă povestim de primăvară, de 8 Martie şi despre zambile. Păi, în această zi minunată, Mircea Oprean, ginerele răposaţilor soţi Ceauşescu, anume soţul Zoei Ceauşescu, fiica foştilor dictatori, s-a trezit dis-de-dimineaţă cu un gând precis. Să îi aprindă o lumânare celei care i-a fost soacră şi să-i ducă florile sale preferate, zambilele galbene. CANCAN.ro a aflat că ziua de 8 Martie a fost una nostalgică pentru profesorul universitar Mircea Oprean, care s-a dus la mormântul unde se odihnesc pe veci Elena şi Nicolae Ceauşescu. ”Un mare respect are pentru ei. La fiecare sărbătoare îi duce flori la mormânt doamnei Elena Ceauşescu. Le aprinde lumânări amândorura. A cumpărat zamfile galbene. Asta cumpără mereu când se duce la ei la mormânt. Vorbeşte şi acum foarte frumos despre ei. Dar nu doar de acest 8 Martie s-a dus la mormânt, ci în fiecare an, de zilele lor, e mereu acolo. El nu i-a uitat.”, a declarat un apropiat, pentru CANCAN.ro.

Nicolae Ceauşescu a fost un om politic comunist român, secretar general al Partidului Comunist Român, şeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989
Nicolae Ceauşescu a fost un om politic comunist român, secretar general al Partidului Comunist Român, şeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989

Pe Zoe o păstrează acasă

Zoe Ceauşescu a murit pe 20 noiembrie 2006, la Spitalul Elias, răpusă de cancer.  După trecerea în nefiinţă, fiica cea mijlocie a Ceauşeştilor a fost incinerată, după cum i-a fost dorinţa la Crematoriul Vitan-Bârzeşti, unde există o plăcuţă cu numele ei. Cenuşa Zoei se află acasă la soţul ei, Mircea Oprean, care i-a ridicat un altar în casă. Zoe a decedat cu gândul că în cimitirul Ghencea nu sunt îngropaţi părinţii ei şi cerea deshumarea celor doi. După moartea ei, s-a confirmat că Elena şi Nicolae Ceauşescu sunt cei din locul de veci. Fratele cel mic al lui Zoe, Nicu Ceauşescu, a decedat în toamna lui 1996, într-o clinică din Viena. Nicu (45 de ani) a murit din cauza unui cancer de ficat. El este înmormântat în cimitirul Ghencea Civil.

Zoia Ceauşescu a fost fiica mijlocie a fostului preşedinte al României Nicolae Ceauşescu şi a Elenei Ceauşescu. A avut doi fraţi, Nicu Ceauşescu şi Valentin Ceauşescu, singurul rămas în viaţă.

Zoia Ceauşescu, alături de mama ei, Elena Ceauşescu
Zoia Ceauşescu, alături de mama ei, Elena Ceauşescu

Citeşte şi:

Elena Ceausescu era obsedata sa stie cum faceau sex nevestele nomenclaturistilor

Cum a prevazut “profetul” Nicolae Ceausescu decaderea Romaniei. Acesta este discursul nedifuzat al Comandantului Suprem!

Larisa Ciută

Citește și...