Fotbaliștii au ajuns la mila patronilor: „Sună telefoanele non stop!”

Autor: Cristian P
Publicat: 25/03/2020 | 19:51
Fotbaliștii au ajuns la mila patronilor: „Sună telefoanele non stop!”

Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), a declarat astăzi pentru cei de la Agerpres că fotbaliștii de la cluburile din toate eșaloanele din România sunt panicați vis-a-vis de situațția contractuală.

Hulubei susține că fotbliștii români i-au mărturisit că ar fi presați de conducătorii cluburilor să accepte diminaurea contractelor.

„Sună telefoanele non stop. Deocamdată nu a dat nimeni pe nimeni afară, dar peste tot sunt discuţii de diminuare a salariilor. Peste tot, şi în ligile inferioare şi în Liga I, fără excepţie. Asta e principala problemă. De dat afară nu a dat nimeni, pentru că nu au cadru legal pentru acest lucru. Noi analizăm fiecare caz în parte în momentul în care li se propun acte adiţionale la contract, dar nu e ceva standard. Fiecare interpretează şi negociază. Fiecare club încearcă să taie cât mai mult. Jucătorii sunt îngrijoraţi că li se vor tăia salariile fără să fie chemaţi la negociere. Sunt multe cluburi care taie pur şi simplu, la unii mai mult, la alţii mai puţin, deci nu e nimic unitar”, a declarat Emilian Hulubei pentru sursa menționată.

Emilian Hulubei, președintele AFAN, critică legea cu 75% din salariu

Acesta crede că în perioada imediat următoare tot mai multe cluburi, chiar și din Liga 1, vor lua modelul celor de la Poli Iași care și-au trimis în șomaj tehnic angaajații pentru a beneficia de ordonanţa guvernamentală conform căreia statul poate acoperi 75% din salariul mediu brut pe economie în condiţiile pandemiei de coronavirus.

„Foarte multe cluburi se leagă de ordonanţa asta, dar să vedem ce se întâmplă şi cu ordonanţa asta, pentru că nu e nimic clar. Toate cluburile sunt interesate şi din eşaloanele inferioare, dar şi din Liga I. Scopul este să plătească cât mai puţin”, a afirmat Emilian Hulubei.

 

Citește și...