FOTO / Explozie puternică, la o mănăstire din Neamț. Mai multe persoane au suferit arsuri

Publicat: 05/07/2020 | 17:50

Au fost momente de panică la o mănăstire din Neamț, după ce astăzi, în jurul orei 14:00, operatorii de la 112 au primit un apel cu privire la o explozie înregistrată la locația respectivă. Este vorba despre o încăpere din construcția unei anexe, în cadrul Mănăstirii Sihastria Rarăului.

Astăzi, la Mănăstirea Sihastria Rarăului a fost înregistrată o explozie cu puțin după ora prânzului, din cauza unor acumulări de gaze.

NU RATA – CARNAGIU ÎN CAPITALA IRANULUI, DUPĂ O EXPLOZIE: 18 MORȚI!

Potrivit informațiilor, în urma deflagratiei, din cauza suflului fierbinte și al geamului încăperii respective, care s-a spart, au fost rănite persoanele din zonă, unele suferind arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate.
La fața locului au intervenit de urgență pompierii militari, echipați cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, dar și două echipaje SAJ.

O femeie a fost transportată la spital, în urma exploziei

Până în momentul de față au fost evaluate medical 5 persoane, dintre care doar o femeie a avut nevoie să fie transportată la spital. Ceilalți răniți au refuzat transportul la o unitate spitalicească și au primit îngrijiri medicale la fața locului. La prima evaluare a specialiștilor, niciunul dintre ei nu a prezentat răni grave, care să le pună în pericol viața.

CITEȘTE ȘI – EXPLOZIE PUTERNICĂ ÎN SLATINA! 2 PERSOANE RĂNITE, IAR ALTE 20 AU FOST EVACUATE

Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu, iar după investigațiile medicale și acordarea primului ajutor medical, se va cerceta pentru identificarea cauzei probabile și a circumstanțelor în care s-a produs explozia.
Suflul exploziei a afectat o cameră tehnică și o bucătărie aflate în construcția anexei respective. Apelul la 112 care anunța explozia de la Mănăstirea Sihastria Rarăului a fost înregistrat la ora 14:00.

Toate persoanele implicate în explozie se află, din fericire, în afara oricărui pericol, iar rănile suferite sunt superficiale.