FRF solicită oficial UEFA extinderea termenului de finalizare a competițiilor interne!

Autor: Cristian P
Publicat: 31/03/2020 | 10:55
FRF solicită oficial UEFA extinderea termenului de finalizare a competițiilor interne!

Reprezentanții Federaţiei Române de Fotbal au anunţat luni pe site-ul oficial, că vor propune celor de la UEFA, în videoconferinţa programată mâine, 1 aprilie, extinderea termenului de finalizare a competiţiilor interne.

Dacă în acest moment termenul fixat în prezent de forul continental este de 30 iunie, oficialii FRF au de gând în videoconferința de mâine cu rperezentanții tuturor celor 55 de federații naționale să solicite prelungirea acestui termen pentru a se putea finaliza competițiile interne.

„Având în vedere evoluţia pandemiei COVID-19, UEFA a stabilit o videoconferinţă cu reprezentanţi ai tuturor celor 55 de federaţii naţionale, dedicată situaţiei reprogramării tuturor partidelor din diferite competiţii. Discuţiile vor avea loc miercuri, 1 aprilie, de la ora 13:00, ora României. FRF va propune extinderea termenului de 30 iunie, stabilit de UEFA în data de 17 martie, cu scopul de a se obţine mai mult timp pentru finalizarea competiţiilor interne. Termenul stabilit în prezent ca fiind cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor fotbalistice din România este 16 mai 2020, dacă situaţia privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăţi în jurul acestei date”, se arată în comunicatul dat publicității de FRF și postat pe site-ul oficial.

În cadrul videoconferinţei UEFA de pe 1 aprilie se va analiza situaţia din fiecare ţară în ceea ce priveşte competiţiile naţionale, pe ordinea de zi aflându-se printre altele și următoarele puncte:

-meciurile echipelor naţionale programate în iunie;
-competiţiile europene intercluburi ( posibilităţile de a le încheia pe cele din actualul sezon şi impactul asupra celor din sezonul viitor);
-situaţia contractuală a fotbaliştilor şi perioadele de transfer;
-licenţa UEFA şi fair-play-ul financiar;
-preliminarii EURO feminin;
-preliminarii EURO U21;
-situaţia competiţiilor selecţionatelor de juniori, masculin şi feminin, U17 şi U19, precum şi turneele internaţionale de dezvoltare U16.

Citește și...