Furtună electrică în România! ANM a schimbat prognoza pentru următoarele 61 de ore

Publicat: 12/06/2019 | 13:26
Furtună electrică în România! ANM a schimbat prognoza pentru următoarele 61 de ore

Furtuna electrică în România! Administrația Națională de Meteorologie a schimbat prognoza pentru următoarele 61 de ore. Conform meteorologilor, ne așteaptă disconfort termic și vor fi înregistrate manifestări de instabilitate atmosferică. Nu vor lipsi descărcările electrice, vijeliile și căderile de grindină. Aversele vor avea caracter torențial, informează ANM.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Nou anunț ANM are ca interval de valabilitate ziua de astăzi, 12 iunie (ora 10) și până în data de 14 iunie (ora 23). Conform informării meteo, își vor face apariția următoarele fenomene: disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică.

Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte – pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

 

Citește și...