Gigi Becali riscă închisoarea după scandalul cu europarlamentarul Cristian Preda

Publicat: 10/09/2018 | 14:45

Scandal uriaș între Gigi Becali și europarlamentarul Cristian Preda! Cei doi și-au aruncat vorbe grele, după ce Preda l-ar fi numit pe Becali ”pușcăriaș”, iar omul de afaceri s-a dezlănțuit. „Dacă nu te băga Băsescu pe liste, mureai de foame, și l-ai trădat imediat” a spus Gigi Becali.

Scene oribile la Otopeni, la plecarea spre Strasbourg. Îl văd pe Gigi Becali trecând pe la poarta de protocol. Îl întreb pe ofițer de ce trec pușcăriașii pe acolo. Becali aude și începe să înjure ca la ușa cortului. Mă urmărește prin aeroport amenințându-mă și urlând porcării de nereprodus. Apoi trage un șut în geanta pe care o port pe umăr. Grapini și Bușoi îl îmbrățișează. Scap de marțafoi zicându-i că voi chema poliția” a explicat Cristian Preda pe Facebook.

Gigi Becali riscă închisoarea după scandalul cu europarlamentarul Cristian Preda

Potrivit art. 193 alin 1 Noul Cod penal, lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, conform art 193 alin 2.  Astfel, latifundiarul din Pipera are termen de încercare 8 ani și, dacă ar depune Preda plângere (desigur, să fie și condamnat), riscă să execute “coada” din pedeapsa anterioă, aproape 1 an și 5 luni.

O eventuală plângere pentru lovire și alte amenințări stă în picioare cu atât mai mult cu cât Gigi a declarat la RTV „în glumă” că: “E adevarat ca s-a impiedicat cu umarul si cu geanta de piciorul meu”,

Becali declara că nu se teme de revenirea în închisoare

Anul trecut, Gigi Becali a trecut milimetric pe lângă o situație similară, după ce Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a cerut revocarea eliberării condiţionate a lui Gigi Becali și susține că patronul FCSB l-a ameninţat pe directorul Penitenciarului Jilava.

Pe directoarea de la Penitenciarul Jilava o cunoșteam. Am jucat table cu ea în pușcărie și o cunoșteam. A vrut să mă țina la Jilava, când m-a mutat la Poarta Alba că ne plimbam noi cu șareta, eu cu ea.

I-am trimis un mesaj și am întrebat-o de ce distruge oameni, ca în loc să îi dea învoire acasă lui Victor Becali, îi dă pachet și vizită. I-am scris «Nu vă ganditi că va veni judecata lui Dumnezeu și o să plătiți atunci nota de plată?». Asta e amenințare? Sunt atât de idiot să o ameninț prin mesaje și să las scris? Cereți mesajele„, a spus Becali la momentul respectiv.

La mintea lor de doi lei, ei cred că se poate orice. Cum să ceară revocarea eliberării? Sunt tâmpenii. Da, am dat mesaje. Și ce? Nu am emoții„, spunea Becali pentru Gsp.ro.

Citește și...