Gladbach – Leverkusen, invitație la spectacol

Autor: Sabin P.
Publicat: 23/05/2020 | 12:40
Gladbach – Leverkusen, invitație la spectacol

Borussia Monchengladbach și Bayer Leverkusen se întâlnesc astăzi, de la ora 16:30, pe Borussia Park în cel mai așteptat meci al etapei a 27-a din Bundesliga. Înaintea acestei confruntări, cele două echipe sunt despărțite de doar două puncte în clasament: Gladbach ocupă locul al treilea, cu 52 de puncte, în timp ce gruparea „aspirinelor” se află pe poziția a cincea, cu 50 de puncte.

Ambele cluburi au început în forță după pauza condiționată de pandemia de coronavirus: Borussia a câștigat cu 3-1 pe terenul lui Eintracht Frankfurt, iar Bayer s-a impus cu 4-1 în fața lui Werder, la Bremen. Duelurile dintre Monchengladbach și Leverkusen au produs de fiecare dată spectacol, cu 249 de goluri înscrise în cele 75 de întâlniri directe din Bundesliga, adică o medie de peste trei goluri pe meci, ceea ce se așteaptă și astăzi.

Gladbach are un avantaj psihologic înaintea partidei de astăzi, după ce a triumfat în ultimele trei înfruntări. Însă, Leverkusen s-a impus categoric la ultima vizită efectuată pe Borussia Park: 5-0 în octombrie 2018, în Cupa Germaniei. Pentru acest meci, Marco Rose nu se va putea baza pe Dennis Zakaria, accidentat, în timp ce la oaspeți, vor lipsi Lars Bender și Kevin Volland, și ei indisponibili din motive medicale.

Echipe probabile:

Gladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Strobl, Neuhaus – Herrmann, Embolo, Thuram – Plea

Leverkusen: Hradecky – Weiser, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven – Aranguiz, Demirbay – Bellarabi, Amiri, Diaby – Havertz.

Citește și...