“Grenadierul” de la Jean Monnet crede in continuare ca este nevinovat! Vezi ce le-a cerut magistratilor!

Publicat: 26/04/2013 | 16:00
“Grenadierul” de la Jean Monnet crede in continuare ca este nevinovat! Vezi ce le-a cerut magistratilor!

Pe baza unor probe noi, descoperite dupa decizia definitiva de condamnare, Dragos Ciupercescu, alias grenadierul de la Jean Monnet, a cerut magistratilor anularea condamnarii. El a fost acuzat de tentativa de omor si tentativa de omor.

Dragos Ciupercescu a fost angajat ca militar in cadrul unei unitati apartinand Ministerului Apararii, cu gradul de caporal, si a fost concediat pentru dezinteres in exercitarea atributiilor de serviciu.

La scurt timp, mai exact pe 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din fata Liceului “Jean Monnet” una dintre grenadele sustrase din UM. Actiunea si-a atins scopul partial, cinci elevi fiind raniti iar mai multe bunuri distruse.

Dragos Ciupercescu a incercat sa anuleze sentinta de 18 ani de inchisoare
Dragos Ciupercescu a incercat sa anuleze sentinta de 18 ani de inchisoare

Grenada din Parcul Cismigiu

Cateva luni mai tarziu, el ar fi amplasat o alta grenada, pe o alee din Parcul Cismigiu, in ambele cazuri urmarind uciderea unor persoane. Teroristul si-a primit pedeapasa pentru faptele sale si a fost condamnat la 18 ani de detentie.

De curand, el a folosit o ultima sansa legala prin care putea sa anuleze decizia judecatoreasca definitiva. Considerand ca este nevinovat, grenadierul de la Jean Monnet a apelat la o cale extraordinara de atac, incercand sa convinga magistratii Inaltei Curti sa-l elibereze, mai ales dupa ca CEDO a condamnat statul roman la plata a peste 18.000 de euro, cu titlu de despagubiri, lui Dragos Ciupercescu, din cauza regimului dur de detentie. Judecatorii instantei supreme au considerat insa ca probele invocate de revizuient sunt nefondate si au respins actiunea lui Dragos Ciupercescu.

(C.V.)
 

Citește și...